بنیاد دفاع از دموکراسیها، نشستی با حضور اد رویس رئیس جمهوریخواه کمیته امور خارجی کنگره آمریکا و الیوت انگل دموکرات، عضو ارشد کمیته روابط خارجی کنگره آمریکا با عنوان" نقش حزب الله لبنان در شبکه نامشروع جهانی ایران" برگزار کرد.
در این نشست که روز سهشنبه ۱۱ مهر برگزار شد، به سوالاتی در مورد میزان گستردگی این شبکه که گفته میشود در آمریکای جنوبی و آفریقا نیز حضور دارد، و نحوه زنده نگاه داشتن این شبکه توسط ایران پاسخ داده شد.
به گفته آقای رویس، به زودی کنگره شاهد ارائه متممی برای بستن روزنههای دریافت کمک مالی حزب الله خواهد بود.
اد رویس از تلاش برای تصویب طرحی به منظور بستن مسیرهای مالی حزب الله خبر داد
او گفت: «ما طی چند سال گذشته شاهد تبدیل شدن این نهاد از یک سازمان تروریستی به یک نهاد کاملا تبهکاری بودیم. این گسترش نشان می دهد که آمریکا نتوانسته به صورت کارآمد جامعه بینالمللی را برای مقابله با حزب الله همراه کند.»
او توضیح داد: «ما ابزار و مصوبات قانونی برای مقابله با حزب الله را داریم اما نتوانستیم جلوی دستیابی آنها به پول نقد چه از ایران و چه از طریق سوریه و یا اینترنت را بگیریم.»
آقای رویس ابراز امیدواری کرد که طرح متمم او موسوم به طرح ۳۳۲۹ برای جلوگیری از دریافت کمک مالی حزب الله در سطح جهان که با هدف بستن روزنههای دریافت کمکهای مالی حزب الله تهیه شده است به زودی در مجلس نمایندگان و سپس در سنا تصویب شده و به صورت قانون در آید.
الیوت انگل، عضو ارشد کمیته امور خارجه مجلس نمایندگان نیز در این جلسه گفت که ایران از طریق حزب الله به ماندگاری دولت بشار اسد در سوریه کمک میکند.
او با بیان اینکه از طرح آقای رویس حمایت میکند، گفت: «من قویا باور دارم که آمریکا باید حداکثر تلاش خود را برای منزوی کردن حزب الله لبنان؛ از طریق جلوگیری از شبکه سربازگیری، دریافت کمک تسلیحاتی و منابع مالی اقدام کند. بنابراین من به عنوان یک دموکرات ارشد از طرح متمم آقای رویس حمایت میکنم.»
در این نشست، یایا فانوزی، کارشناس ارشد تجزیه و تحلیل مسائل مالی در بنیاد دفاع از دموکراسیها درباره شبکه مالی حزب الله توضیح داد و گفت درآمد حزب الله لبنان به حدود یک میلیارد دلار رسیده که حدود هشتاد درصد آن از سوی جمهوری اسلامی ایران تامین میشود.
به گفته او حزب الله لبنان علاوه بر ایران از طریق شبکههای قاچاق مواد مخدر، قاچاق کالا، باج خواهی از لبنانیهای شیعه مقیم خارج به ویژه ساکنین آمریکای جنوبی و آفریقا، شرکتهای پوشالی و خیریهها برای اقدامات تروریستی خود پول جمع آوری میکند.
او اضافه کرد: «رمز موفقیت حزب الله در ادامه حیات به رغم اینکه نزدیک به بیست سال از تحریم این نهاد و قرار گرفتنش در فهرست گروههای تروریستی میگذرد، اهرمی است که این نهاد برای ادامه حیات شبکه مالی خود و فشار بر لبنانیها، به ویژه آنهایی که در خارج از کشور هستند، از آن استفاده میکند.»
به گفته یایا فانوزی راههای مقابله با این مساله میتواند از طریق قطع دریافت کمک مالی از ایران، برملا کردن تجارت مواد مخدر برای مقابله با چهره مذهبی این نهاد، و کاستن از همکاری بین این نهاد شبه نظامی و دولت مرکزی لبنان با هدف از بین بردن پایگاه مردمی حزب الله در لبنان باشد.
علاوه بر دو مقام ارشد کنگره، کارشناسان خبره ضد تروریسم و تحریم نیز در این اجلاس حضور داشتند.