روسای جمهوری ایران و ترکیه، یک هفته پس از جنگ لفظی مقامات وزارت خارجه دو کشور، با یکدیگر دیدار کرده و خواستار گسترش روابط شدند.
به گزارش خبرگزاری ایرنا، حسن روحانی و رجب طیب اردوغان که برای شرکت در اجلاس سران اکو در پاکستان به سر میبرند، روز چهارشنبه ۱۱ اسفند در اسلام آباد با یکدیگر دیدار و درباره مسائل منطقهای و تحولات خاورمیانه با یکدیگر گفت و گو کردند.
به نوشته این خبرگزاری، دو طرف در این دیدار خواستار توسعه مناسبات دوستانه شدند.
ساعاتی پیش از این دیدار، وزیر خارجه ترکیه نیز که به پاکستان سفر کرده است در گفت و گو با خبرگزاری دولتی ایران روابط دو کشور را بسیار نزدیک دانست.
آقای چاووش اوغلو گفت: «ترکیه و ایران هر دو اشتراک نظر دارند که آتش بس در سوریه امری ضروری است، بحران سوریه باید از طریق راه های سیاسی و دیپلماتیک حل و فصل شود و کمکهای انسانه دوستانه به سوریه باید بدون تبعیض انجام شود.»
او گفت که این مسائل در دیدار آقای روحانی و رئیس جمهوری ترکیه مطرح میشود.
وزیر امور خارجه ترکیه همچنین به کودتای نافرجام تیرماه امسال در کشورش اشاره کرد و گفت: «هیچ وقت شب کودتا را فراموش نمی کنم که ظریف تا صبح همراه ما بیدار بود و آن شب تا صبح چهار بار با من تماس گرفت و ما همیشه قدردان این توجه ارزشمند خواهیم بود.»
این سخنان آقای چاووش اوغلو در حالیست که از اوایل اسفند ماه سلسله سخنان مقامات ترکیه علیه اقدامات جمهوری اسلامی در منطقه واکنش سخنگوی وزارت امور خارجه ایران را در پی داشت.
وزیر خارجه ترکیه، اول اسفند ضمن ملاقات با معاون ریاست جمهوری آمریکا، از آنچه که سیاستهای فرقه گرایانه تهران در منطقه خواند انتقاد کرد. پیش از آن نیز رجب طیب اردوغان در سفر به بحرین از وجود اقدامات تفرقه انگیز در سوریه و عراق سخن گفت.
این سخنان موجب شد که وزارت امور خارجه ایران سفیر ترکیه در تهران را احضار کرده و اعتراض دولت را به او ابلاغ کند. سخنگوی وزارت امورخارجه ایران نیز مقامات ترک را کسانی خواند که در پی بازگشت به امپراطوری هستند و گفت که صبر ایران در برابر ترکیه حدی دارد.
مهمترین اختلاف جمهوری اسلامی ایران و ترکیه بر سر بحران در سوریه و عراق است. ترکیه از مخالفان اصلی دولت بشار اسد است و مخالفان او حمایت میکند. ایران اما با ارسال کمک و نیروی نظامی به سوریه به حمایت دولت این کشور پرداخته است.