در حالیکه تهران بیستمین روز پیاپی همراه با هوای ناسالم را سپری کرد، دولت ایران نخستین راهکارهای کوتاه مدت و دراز مدت خود را برای کاهش آلودگی هوای تهران کلانشهرهای کشور اعلام کرد.
به گزارش خبرگزاریها، حسن روحانی، رئیس جمهوری ایران روز چهارشنبه نهم دی گفت که در هیات دولت تصمیمهای کوتاه مدت و میان مدتی برای کاهش آلودگی هوای تهران گرفته شده است.
او جلوگیری از برج سازی در مسیر جابجایی هوای پایتخت، جلوگیری از تردد خودروهای آلاینده و برخورد با خودروهای بدون معاینه فنی، محدودیت تردد موتورسیکلتها و اصلاح سیستم آنها، کاهش دمای ساختمانها در دوره اوج آلودگی به ویژه ساختمانهای دولتی و کمک به تقویت حمل و نقل عمومی را از جمله راهکارهای دولت برای کاهش آلودگی هوا برشمرد.
آقای روحانی که در جلسه هیات دولت سخن میگفت، یادآوری کرد که دولت لایحه مربوط به هوای پاک را در سال ۹۳ به مجلس فرستاد و زمان معافیت خودروهای نو از معاینه فنی را از پنج سال به سه سال کاهش داد.
این لایحه هنوز در مجلس شورای اسلامی بررسی نشده است.
خبرگزاری ایرنا گزارش داد که در همین جلسه، سازمان حفاظت محیط زیست هم گزارشی با عنوان راهکارهای کاهش آلودگی هوا ارائه داد.
در گزارش این سازمان، ارتقای کیفیت بنزین و گازوئیل، اختصاص ۱۰ درصد از ظرفیتهای جدید تولید برق به انرژیهای پاک، تعویض کاتالیزگر خودروهای عمومی و پیشنهاد جایگزینی موتورسیکلت های بنزینی با برقی، اصلاح ساختار معاینه فنی، نوسازی ناوگان فرسوده حمل و نقل عمومی درون شهری، نوسازی و ارتقای صنایع آلاینده و افزایش سرانه فضای سبز از راهکارهای کوتاه مدت و طولانی مدت برای کاهش آلودگی هوا عنوان شده است.
راهکارهای دولت برای کاهش آلودگی هوا در حالی اعلام شده که موضوع آلودگی هوای تهران موجب طرح انتقادات تندی به دولت از سوی محافظه کاران شده است. در آخرین اقدام از این دست، ۱۰۷ نماینده مجلس شورای اسلامی در تذکری به حسن روحانی خواستار اقدام عملی دولت در حل بحران آلودگی هوا شدند.
آلودگی هوای تهران که به گفته کارشناسان بیشتر حاصل تردد خودروها و مصرف سوخت کم کیفیت است، معمولا هر سال در اواخر پاییز و اوایل دی به اوج میرسد.
امسال با وجود این که دولت اعلام کرده بود وضعیت هوا با توجه به واردات بنزین استاندارد خارجی بهتر شده است، غلظت آلایندهها در نیمه دوم آذر بیشتر شده و موجب تعطیلی مدارس برای چند روز و تعویق چند مسابقه فوتبال شد.