منابع حقوق بشری خبر دادند که سامان یاسین، خواننده معترض، در زندان به «خونادراری» دچار شده که حاکی از ابتلای به بیماریهایی است که نیاز به پیگیری پزشکی دارد.
به گزارش سازمان حقوق بشری ههنگاو، وضعیت این ترانهسرای کُرد اهل کرمانشاه، پس از گذشت بیش از یک سال بازداشت و «شکنجه» وخیم است.
ههنگاو به نقل از یک منبع آگاه نزدیک به خانواده این خواننده معترض گزارش داده که با وجود «خونادراری» و «درد شدید در دفع ادرار » تاکنون از اعزام سامان یاسین به مراکز درمانی خارج از زندان جلوگیری شده است.
از سوی دیگر مقامات قضائی به دلایل نامعلوم روز دوشنبه، اول آبانماه، جلسه رسیدگی به پرونده این هنرمند معترض را برای سومین بار لغو کردند.
دو جلسه پیشین دادگاه در تاریخ ۱۸ اردیبهشت و ۱۸ شهریور ماه سال جاری هم لغو شده بودند.
بنا بر این گزارش، سامان یاسین لغو جلسات دادگاه و «کارشکنی» در انتقالش به مراکز درمانی را «روند عامدانه» نهادهای امنیتی با هدف «به نابودی کشاندن جسم و روان» او توصیف کرده است.
او پیشتر در فایلی صوتی درباره روند بازداشت و شکنجههایش از جمله «شکستن بینی» و «اعدام ساختگی» توضیح داده بود.
سامان صیدی (یاسین) که در مرداد ماه سال جاری از زندان رجاییشهر به زندان اوین منتقل شده بود، در ۱۲ شهریور ماه امسال هم به همراه دوازده زندانی سیاسی دیگر از زندان اوین به زندان قزلحصار کرج تبعید شد.
به گزارش ههنگاو، این ترانهسرای معترض در حال حاضر در بخش زندانیان جرائم مرتبط با مواد مخدر در زندان قزلحصار نگهداری میشود.
سامان یاسین، خوانندهای که در جریان اعتراضات سراسری سال گذشته که در پی کشته شدن مهسا امینی در بازداشت «گشت ارشاد» به اوج رسید با معترضان همراهی کرد، در مهر ماه ۱۴۰۱ در تهران بازداشت و ابتدا به اتهام «محاربه» به اعدام محکوم شد. این حکم در دیوان عالی کشور نقض شد و پرونده او جهت رسیدگی دوباره به دادگاه ارجاع شد.
بهتازگی جاوید رحمان، گزارشگر ویژه سازمان ملل متحد برای نظارت بر وضعیت حقوق بشر در ایران، وضعیت حقوق بشر در ایران را «واقعیت تلخ» توصیف کرد و از جامعه بینالمللی خواست تا در مقابل نقض گسترده حقوق بشر در ایران سکوت نکنند.
پیش از این میشل تیلور، نماینده دائم آمریکا در شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد، هم از «بیاعتنایی آشکار رژیم ایران به حقوق بشر و آزادی بیان» انتقاد کرده بود.