لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
شنبه ۱ اردیبهشت ۱۴۰۳ ایران ۰۷:۱۱

سومین روز بررسی وزیران پیشنهادی: متن و حاشیه



به گزارش خبرگزاری خانه ملت نشست علنی بررسی صلاحیت وزیران پیشنهادی کابینه حسن روحانی با حضور ۲۱۴ نماینده، روز چهارشنبه ۲۳ مرداد در ساعت هشت و نیم صبح آغاز شد. این نشست که مانند روزهای پیش تر از تلویزیون جمهوری اسلامی به صورت زنده پخش می شد، به بررسی صلاحیت ۶ وزیر پیشنهادی دیگر پرداخت.

جلسه علنی مجلس با بررسی صلاحیت علی ربیعی، وزیر پیشنهادی برای وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی آغاز شد. پس از او محمود حجتی وزیر پیشنهادی برای وزارت جهاد کشاورزی مورد بحث مخالفان و موافقان قرار گرفت. سپس مصطفی پورمحمدی به عنوان وزیر پیشنهادی دادگستری پشت تریبون قرار گرفت. حسین دهقان که برای وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح پیشنهاد شده مخالفی نداشت، بنا براین موافقی نیز در دفاع از او برنخاست. حسین دهقان به توضیح برنامه ها و سیاست های خود پرداخت. پس از او نوبت به عباس آخوندی، وزیر پیشنهادی برای وزارت مسکن و شهرسازی رسید و در پایان، محمدرضا نعمت زاده که برای وزارت صنعت ، معدن وتجارت پیشنهاد شده پشت تریبون مجلس قرار گرفت.

جلسه مجلس در حالی به پایان رسید که چهار نماینده در مخالفت و دو نماینده در موافقت با وزیر پیشنهادی صنعت و معادن و تجارت سخن گفته بودند. جلسه بعدی روز پنجشنبه با ادامه بررسی صلاحیت نعمت زاده آغاز می شود.

در حاشیه سومین روز
*جلسه روز سوم نیز مانند دو روز گذشته با بی نظمی و ناآرامی نمایندگان روبرو بود. نمایندگان بارها صندلی ها خود را ترک کرده یا حرف سخنرانان را قطع کردند یا از صندلی خود فریاد می زدند. امری که باعث شد علی لاریجانی بارها رعایت نظم را به آنان تذکر دهد. سن نعمت زاده، ناآرام بودن پورمحمدی، سابقه سیاسی- امنیتی ربیعی، رابطه آخوندزاده با فتنه، از جمله نکات مورد اعتراض مخالفان به وزیران پیشنهادی بود.

*در واکنش به سن نعمت زاده شهباز حسن پور که به عنوان موافق او سخن می گفت نعمت زاده را یک برند بین المللی برای صنعت کشور معرفی کرد که معادن را مانند کف دست می شناسد و دایره المعارف جامعی از صنعت کشور است.

*او در پاسخ به ایراد مخالفان در مورد سن آقای نعمت زاده با آوردن نقل قولی از تاریخ بیهقی و خواندن این شعر سعدی که «شیر اگر پیر هم شود شیراست» سبب شد که به هنگام نطق مخالفان، نمایندگان با شعار «شیره، شیره» حمایت خود را از وزیر پیشنهادی صنعت و معدن و تجارت اعلام کنند. به نوشته خبرنگار خانه ملت این وضعیت فضایی مانند فضای استادیوم های ورزشی و تشویق های تماشاگران فوتبال در مجلس ایجاد کرده بود.

*وزیر پیشنهادی بهداشت، حسن قاضی زاده هاشمی روز چهارشنبه نزد نادر قاضی پور نماینده ارومیه رفت و از او دلجویی کرد. روز سه شنبه او گفته بود نگران حنجره آقای قاضی پور است که سه بار در مخالفت صحبت کرده است.

*وقتی وزیر پیشنهادی کشاورزی خواست بقیه وقتش را به روحانی بدهد علی لاریجانی گفت: «ضمن اینکه وقتی به آقای روحانی ندادید، وقت‌های دیگر را هم میل فرمودید».

*پورمحمدی تنها وزیری بود که از نمایندگان خواست به او رای ندهند. او گفت ده روز است که برای وزارت دادگستری کاندید شده‌ام و ده‌ها رسانه علیه من مطلب می‌نویسند. از آقای روحانی خواسته‌ام پیشنهادش را پس بگیرد و از شما هم می‌خواهم به من رأی ندهید. متاسفم که ۱۰ روز برای ماهواره‌ها خوراک آماده کردید: صدای آمریکا، رادیو زمانه، رادیو فردا، رادیو اروپای آزاد.
پورمحمدی گفت: ما فکر می کردیم حال که وزارت دادگستری به تعبیر دوست منتقدمان هیچ جایگاه و فایده ای ندارد، کمی استراحت می کنیم. نمی دانستیم این قدر پر دردسر برگزار می شود. او گفت برای کوچک زاده، نماینده مخالف خود دو رکعت نماز خوانده است.

احتمال رای اعتماد به کل کابینه
یک نماینده مجلس به خبرگزاری ایسنا گفته است فضای کلی مجلس در مجموع با آقای روحانی همراه است و احتمال این که هر ۱۸ وزیر رای اعتماد بگیرند زیاد است.

مهدی سنایی گفت مخالفت های مخالفان کمتر به برنامه ها وسیاست های وزیران پیشنهادی دولت و بیشتر به مسائل حاشیه ای مربوط می شود که بازتاب خوبی در جامعه نیافته است.

او در عین حال سخنان روز پنجشنبه روحانی را که در پایان جلسه و در دفاع از وزیرانش ایراد خواهد شد، تعیین کننده دانست و گفت این احتمال وجود دارد که کل کابینه از مجلس رای اعتماد بگیرد.

روز پنجشنبه با بررسی صلاحیت ۶ وزیر دیگر کابینه پیشنهادی حسن روحانی، کار بررسی صلاحیت ۱۸ وزیر او به پایان می رسد و مجلس به وزیران رای خواهد داد.
نمایندگان برای دادن رای اعتماد به کابینه به صورت مخفی رای می دهند.
XS
SM
MD
LG