تجمعات اعتراضی بازنشستگان مخابرات روز دوشنبه یازدهم دی به روال دوشنبههای ماههای اخیر در مقابل ادارات مخابرات شهرهای مختلف کشور برگزار شد.
تصاویر منتشرشده از سنندج نشان میدهد دهها بازنشسته با حمل پلاکاردهایی اعتراضی، شعارهایی همانند «بازنشسته داد بزن، حقتو فریاد بزن» و «بازنشسته میمیرد، ذلت نمیپذیرد» دادند.
در اراک، بازنشستگان معترض شعارهای «اجرای آییننامه، حق مسلم ماست» و «سهامدار خیانت میکند، وزیر حمایت میکند» دادند.
در تبریز، ویدیویی منتشرشده از بازنشستگان معترض نشان میدهد آنان کفزنان شعار «شرکت پردرآمد، چه بر سر تو آمد» میدهند.
در شیراز، «حسین حسین شعارشون، دروغ و دزدی کارشون» از جمله شعارهای بازنشستگان معترض بود.
در اردبیل، دهها بازنشسته معترض با در دست داشتن پلاکاردهایی خواهان رسیدگی به مطالبات قانونی خود شدند.
در ارومیه، بازنشستگان معترض خواهان «تضمین و اجرای بدون تنازل آییننامه استخدامی و پرسنلی شماره ۸۹/۲۴» شدند.
در اهواز، بازنشستگان معترض شعارهایی همچون «نه سازش، نه تسلیم، اجرای آییننامه»، «میجنگیم میمیریم، سازش نمیپذیریم»، «تا حق خود نگیریم، دوشنبهها میآییم»، و «یخچال بازنشسته، خالیتر از گذشته» دادند.
در کرمانشاه، «سهامدار عمده، شرمت باد شرمت باد» و «اگر سنگ هم بباره، دوشنبهها همینه» از شعارهای بازنشستگان معترض مخابرات بود.
در اصفهان، دهها بازنشسته معترض اداره مخابرات شعارهایی همچون «دولت ورشکسته، دشمن بازنشسته»، «بازنشسته داد بزن، حقتو فریاد بزن»، و «نه مجلس، نه دولت، نیستند به فکر ملت» دادند.
در زنجان، «مخابرات حیا کن، به وعدهها وفا کن» و «بازنشسته بیداره، از وعدهها بیزاره» از جمله شعارهای بازنشستگان بود.
در تهران، بازنشستگان معترض شعارهایی از قبیل «یه اختلاس کم بشه، مشکل ما حل میشه» و «اجرای آییننامه، حق مسلم ماست» دادند.
تصاویر منتشرشده از سوی اتحادیه آزاد کارگران ایران نشان میدهد تجمعاتی مشابه در شهرهای دیگر از جمله، مریوان، سقز، قروه، بیجار، خرمآباد، بروجرد، بندرعباس، ساری، و رشت برگزار شد.
اعتراضات هفتگی بازنشستگان مخابرات در چند ماه گذشته نسبت به برآورده نشدن درخواستهایشان، از جمله اجرای آییننامه ۸۹/۲۴ و مزایایی مانند بیمه تکمیلی بوده است.
آییننامه اجرایی ماده ۲۴ قانون خدمات کشوری مصوبه سال ۱۳۸۹ در خصوص وظایف قابل واگذاری و نحوه خرید خدمات از بخش خصوصی است که به موجب آن «تا برطرف شدن موانع واگذاری»، ارائه خدمات به نیروی کار کماکان به عهده دستگاه اجرایی، یعنی دولت، است. اما با گذشت ۱۳ سال از تصویب این آییننامه، و با توجه به اعتراضات مکرر و مداوم این بازنشستگان، به نظر میرسد نه «موانع واگذاری» برطرف شده و نه دستگاه اجرایی به وظایف خود در قبال معترضان عمل کرده است.
ویدیوهای منتشرشده از سوی اتحادیه آزاد کارگران ایران همچنین حاکی از تجمع کارگران فولاد شهرک صنعتی هفت تپه در اعتراض به وضعیت قرارداد، عدم پرداخت به موقع دستمزدها و پایین بودن دستمزد، و واریز نکردن سنوات بیمه کارگران است.
وضعیت بغرنج معیشت اصناف مختلف را برای اعتراض به خیابان میکشاند و تجمعات صنفی و معیشتی در چند روز هفته در شهرهای ایران برپا میشود.
این در حالی است که پیشتر رضا قرشی، اقتصاددان، به صدای آمریکا گفت وضعیت معیشتی مردم ایران بر اساس لایحه بودجه دولت جمهوری اسلامی، بدتر خواهد شد.