لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۲ دی ۱۴۰۳ ایران ۱۷:۵۸

واکنش انجمن هواپیمای اوکراینی به مرگ ابراهیم رئیسی: در شلیک به پرواز مسافری نقش داشت


شمع‌های روشن به یاد کشته شدگان شلیک موشک‌های سپاه به هواپیمای اوکراینی - آرشیو
شمع‌های روشن به یاد کشته شدگان شلیک موشک‌های سپاه به هواپیمای اوکراینی - آرشیو

انجمن خانواده‌های جان‌باختگان شلیک سپاه پاسداران به هواپیمایی اوکراینی، در واکنش به کشته شدن ابراهیم رئیسی، رئیس جمهوری اسلامی ایران در یک سانحه هوایی گفت «در شب هجدهم دی‌ماه ۱۳۹۸ ابراهیم رئیسی از اعضای شورای عالی امنیت ملی در حکومت اسلامی بود» و او «در باز گذاشتن آسمان ایران و شلیک به پرواز پی‌اس۷۵۲ نقش داشت.»

در بیانیه این انجمن آمده است ابراهیم رئیسی از نیروهای سپاه هم «تقدیر» کرد و سپس «به عنوان رئیس قوه‌ قضاییه تمام تلاشش را به کار بست تا تلاش خانواده‌ها (قربانیان شلیک سپاه به هواپیمای اوکراینی) در ایران برای یافتن حقیقت با بن‌بست مواجه شود.»

این انجمن در ادامه بیانیه خود گفته است که رئیسی پیش از این «عنوان قاضی مرگ را یدک می‌کشید» و «در جنایات تابستان ۱۳۶۷ که در کانادا به عنوان جنایت علیه بشریت شناخته می‌شود نقش اساسی داشت.»

این انجمن می‌گوید ابراهیم رئیسی «در کشتارهای بسیار دیگر در ایران چون کشتار دی‌ماه ۱۳۹۶، آبان خونین و انقلاب زن، زندگی، آزادی مسئولیت به عهده داشت.»

انجمن خانواده‌های پرواز اوکراینی در پایان بیانیه خود گفته است که خواستار «محاکمه و‌ مجازات او در دادگاهی عادلانه بودیم تا به جرایم خود اعتراف کند و طعم مجازات را بچشد. این فرصت از ما گرفته شد اما باید گفت از مرگ او متاسف نیستیم.»

این انجمن می‌گوید «ما قاتلین فرزندان ایران را نه فراموش می‌کنیم و نه می‌بخشیم.»

ابراهیم رئیسی پیشتر از نقش خود در اعدام‌های دهه ۱۳۶۰ دفاع کرده بود.

پس از آن که دولت آمریکا آشکار کرد که سپاه به هواپیمای اوکراینی شلیک کرده است، جمهوری اسلامی ایران برخلاف ادعای دروغین اولیه‌اش، به نقش خود در سرنگون کردن هواپیمای اوکراینی اذعان کرد.

جمهوری اسلامی ایران، ۲۱ دی ۱۳۹۸، بعد از سه روز، به شلیک موشک به جت خطوط هوایی بین المللی اوکراین اذعان کرد و گفت نیروهایش چند ساعت پس از شلیک چند موشک به پایگاه میزبان نیروهای آمریکایی در عراق هواپیمای مسافربری اوکراینی را با تهدید دشمن اشتباه گرفته بودند.

در سقوط بوئینگ ۷۳۷ تمام ۱۷۶ سرنشین آن که عمدتا ایرانی کانادایی بودند کشته شدند. مسافران این هواپیما که بسیاری از آنها دانشجو بودند در مسیر کانادا در کی‌‏یف توقف داشتند.

ایرانی ها پس از این که متوجه شدند درباره علت سقوط هواپیما به آن‌ها اطلاعات دروغ داده شده است، واکنشی از سر خشم نشان دادند. صدها معترض با سر دادن شعارهای ضد حکومتی به خیابان های تهران و دیگر شهرها آمدند و طی چند روز ناخشنودی خود را در شبکه‌های اجتماعی بازتاب دادند.

ر

مطالب مرتبط

XS
SM
MD
LG