انتشار ویدیوها و تصاویر خشونت شدید نیروهای حکومتی جمهوری اسلامی علیه معترضان ایرانی در فضای مجازی با واکنشهای گستردهای روبهرو شده است.
در یکی از این ویدیوها چند مامور حکومتی دیده میشوند که مردی را به شدت کتک میزنند. پس از آن یکی از ماموران با موتور از روی این مرد رد میشود و مامور دیگری از فاصله نزدیک به او شلیک میکند. لازم به ذکر است که صحت این تصاویر نیز مانند بسیاری دیگر از ویدیوهای منتشرشده از اعتراضات جاری در ایران مستقلا قابل راستیآزمایی نیست.
سازمان عفو بینالملل با انتشار توئیتی درباره این ویدئو نوشت: «این ویدئوی تکاندهنده که امروز از تهران فرستاده شده، به ما یادآوری میکند که نیروهای امنیتی ایران، حد و مرزی برای ظلم نمیشناسند.» این سازمان افزود: «با توجه به امکان مصونیت از مجازات، به آنها اختیار داده میشود که معترضان را وحشیانه مورد ضرب و جرح قرار دهند و به آنها تیراندازی کنند. شورای حقوق بشر سازمان ملل باید فورا این جنایات را بررسی کند.»
پلیس ایران روز سه شنبه اول نوامبر اطلاعیهای را در مورد این ویدیو صادر کرد.
در این اطلاعیه آمده است که پلیس برخورد تند و غیرمتعارف را تایید نمیکند و وعده داد که با ماموران متخلف «مطابق قانون» برخورد خواهد شد.
همزمان با دستگیری گسترده چهرههای شناخته شده معترض در ایران - از خواننده موسیقی رپ گرفته تا اقتصاددان و وکیل - ویدئوهایی از ضرب و شتم شدید مردم توسط نیروهای حکومتی با هدف پایان دادن به اعتراضات در فضای مجازی پخش شده است.
ناآرامیهایی که در اعتراض به کشته شدن مهسا امینی در بازداشت پلیس امنیت اخلاقی به دلیل پوشش نامناسب آغاز شد، تاکنون هفت هفته ادامه داشته و نهاد روحانیت ایران را متزلزل کرده است.
مردم سراسر کشور با حضور گسترده در تظاهرات علیه رژیم، و دادن شعار «مرگ بر خامنهای» یکی از جسورانهترین چالشها را از زمان پیروزی انقلاب اسلامی ۱۳۵۷ رقم زدهاند.
رهبران ایران مسئولیت این بحران را به گردن ایالات متحده و دیگر قدرتهای غربی میاندازند، روایتی که اکثر ایرانیان به آن باور ندارند. خامنهای روز چهارشنبه مقامات آمریکایی را که از اعتراضات حمایت میکنند، «بیشرم» نامید.
اما با وجود هشدار شدید فرمانده سپاه پاسداران و ادامه سرکوبهای خونین، معترضان در ایران همچنان جان خود را به خطر انداخته و برای اعتراض به خیابان ها میآیند.
شامگاه دوشنبه ۹ آبان ماموران حکومت با هجوم به خانه داود سوری، اقتصاددان، او را دستگیر کردند. همچنین رسانههای ایران روز چهارشنبه ۱۱ آبان ویدیویی را از دستگیری توماج صالحی، خواننده رپ ایرانی، که چشمبند بر چشم داشت منتشر کردند.
خبرگزاری هرانا، متعلق به فعالان حقوق بشر، میگوید که حدود ۳۰۰ نفر در این ناآرامیها کشته شدهاند که ۴۶ نفر آنها نوجوان بودهاند. حکومت جمهوری اسلامی هم میگوید که دستکم ۳۶ نفر از نیروهای امنیتی کشته شدهاند.
بنا بر گزارشها در این اعتراضات که در تمام استانهای ایران جریان داشته است دست کم ۱۴ هزار نفر، از جمله دستکم ۳۰۰ دانشجو، دستگیر شدهاند.