روز یکشنبه دانشگاههای متعددی در سراسر ایران صحنه اعتراضات گسترده دانشجویی و شعارها علیه جمهوری اسلامی بود.
در هفتمین هفته از اعتراضات سراسری پیاپی، یکشنبه ۸ آبان، دانشجویان دستکم در دانشگاههای علامه، مشهد، گرگان، فنی و حرفهای کردستان، کردستان، فنی سنندج، آزاد تهران شمال، آزاد اسلامشهر، آزاد پرند، معماری و هنر پارس، نوشیروانی بابل، صنعتی شاهرود، بینالمللی خمینی، زنجان، آزاد شیراز، منتظری مشهد، چمران اهواز، و اراک، تجمعها و تظاهرات اعتراضی برگزار کردند.
همزمان، گزارشها از برلین حاکی از حمله افراد ناشناس به تحصن معترضان در مقابل سفارت جمهوری اسلامی در این شهر است.
- اعتراضات دانشجویی
در جریان اعتراضات روز یکشنبه دانشجویان ایران شعارهایی از جمله «خامنهای قاتله، حکومتش باطله»، «آزادی آزادی آزادی»، «نترسید نترسید، ما همه با هم هستیم»، «دانشجوی باغیرت، حمایت حمایت»، «بسیجی سپاهی، داعش ما شمایی»، «هیز تویی، هرزه تویی، زن آزاده منم»، «فقر و فساد و بیداد، مرگ بر این استبداد»، «دانشجو تهدید شده، از خوابگاه بیرون شده»، «زن زندگی آزادی»، «مرد میهن آبادی»، ما تماشاگر نمیخواهیم به ما ملحق شوید» سر داده شد.
در دانشگاه آزاد واحد شمال تهران نیروهای لباس شخصی مسلح به تفنگ و چوب به تجمع پرشمار دانشجویان حمله کردند.
یک گزارش ویدئویی منتسب به دانشگاه فنی حرفهای پسران یزدانپناه کردستان، موتورسواران متعدد حکومتی را نشان میدهد که در حال حرکت هستند و در تصویر صدای شلیک پی در پی میآید.
الزهرای تهران
اهواز
اراک
دانشکده فنی دانشگاه تهران
همزمان با اعتراضات دانشجویی، معترضان در برخی شهرها نیز به خیابان آمدهاند.
یک گزارش ویدئویی از پیرانشهر، زنانی را نشان میدهد که شعار «مرگ بر بسیجی میدهند.»
- بازداشت توماج صالحی، خواننده رپ اعتراضی
برخی از رسانههای وابسته به سپاه پاسداران از جمله «خبرگزاری دانشجو» از صبح یکشنبه با انتشار تصویری، مدعی شدند «توماج صالحی» خواننده رپ و از حامیان اعتراضات سراسری اخیر را «حین خروج غیرقانونی از مرزهای غرب کشور» دستگیر کردهاند.
حساب توییتری توماج صالحی با تایید بازداشت او این ادعا را رد کرده است.
در این حساب که پس از این توییت از دسترس خارج شده نوشته شده است: «توماج به هیچ وجه قصد خروج از کشور را نداشته و در استان چهارمحال بختیاری، جایی که اصالتا به آنجا تعلق داشته دستگیر شده است.»
بازداشت خبرنگار شبکه «آرته»
شبکه آرته فرانسه بازداشت خبرنگار خود در سقز را تأیید کرد.
وحید شمسالدیننژاد خبرنگار شبکه آرته برای پوشش اعتراضهای سقز پس از کشته شدن مهسا امینی در بازداشت نیروی انتظامی، با ویزای رسمی و با مجوز وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به ایران رفته بود.
رضا معینی، مسئول بخش ایران و افغانستان گزارشگران بدون مرز، با اعلام این خبر و با تأکید بر این که «خبرنگاری جرم نیست»، نوشت که آقای شمسالدیننژاد روز ششم مهر بازداشت شده و «گویا به زندان اوین منتقل شده است.»
«گیلک اگر از گلوله میترسید...»
علی کریمی، چهره شناخته شده فوتبال ایران با اعتراض به سرکوب معترضان در استان گیلان، در استوری اینستاگرام نوشت: «گیلک اگر از گلوله میترسید، الان گیلان و مرکز آن رشت، مال روسیه بود.»
- ربایش و دفن پنهانی پیکر رضا حقیقتنژاد
پنج روز پس از ربوده شدن پیکر رضا حقیقت نژاد، پیکر این روزنامهنگار روز یکشنبه بدون اجازه خانواده او و مخفیانه در اطراف شیراز و دور از زادگاهش به خاک سپرده شد.
روز شنبه، نزدیکان رضا حقیقتنژاد که در آلمان درگذشته و به ایران انتقال یافته بود، گفته بودند تلاش چهار روزه آنها «برای پس گرفتن پیکر او از مأموران امنیتی» جمهوری اسلامی بینتیجه بوده و نمیدانند پیکر او در اختیار چه نهادی است.
- اعتراضات سراسری
دور جدید اعتراضات از ۲۵ شهریور آغاز شده و در همه استانهای کشور جریان داشته است.
در جریان این دور اعتراضات که پس از مرگ تحت بازداشت مهسا (ژینا) امینی از سر گرفته شده است، تا کنون شعارهایی از جمله «مرگ بر خامنهای»، «مرگ بر دیکتاتور»، «زن، زندگی، آزادی»، «خامنهای قاتله، حکومتش باطله»، «فتنه ۵۷، عامل هر فلاکت»، «این آخرین پیامه، هدف خود نظامه»، «آذربایجان بیدار است، حامی کردستان است»، «کردستان، چشم و چراغ ایران»، «کشتن برای روسری، تا کی چنین خاک بر سری»، «نه روسری، نه توسری، آزادی و برابری»، «فکر نکنید امروزه، قرار ما هرروزه»، «شاهچراغ رکس دیگه است، اینم یه نیرنگ دیگه است»، «همونی که چلاقه، قاتل شاهچراغه»، «میکشم، هر آنکه خواهرم کشت»، «هر یه نفر کشته شه، هزار نفر پشتشه»، «زاهدان، چشم و چراغ ایران»، «وای به روزی که مسلح شویم»، «رضا شاه، روحت شاد» داده شده است.
مهسا امینی ۲۲ ساله که به همراه خانوادهاش از سقز به تهران سفر کرده بود، ۲۲ شهریور توسط گشت ارشاد بازداشت و به مرکز پلیس امنیت اخلاقی، مشهور به بازداشتگاه وزرا منتقل شد. او ساعاتی بعد با آمبولانس به بیمارستان کسری برده شد و در بخش مراقبتهای ویژه بستری شد و ۲۵ شهریور جان باخت.
* صدای آمریکا در حال حاضر نمیتواند صحت همه ویدیوها و گزارشها را به طور مستقل تأیید کند.