لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۲ دی ۱۴۰۳ ایران ۱۶:۴۲

افزایش امیکرون در ایران؛ نیاز به واردات واکسن‌های «با کفایت بالاتر» و هشدار نسبت به تکرار «محاسبات اشتباه»


در پی افزایش موارد ابتلا به امیکرون در ایران، رئیس مرکز تحقیقات ویروس‌شناسی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در گفتگو با «خبرآنلاین» بر نیاز به واکسن‌هایی «با کفایت بالاتر» تأکید کرد.

علیرضا ناجی با هشدار نسبت به شیوع امیکرون افزود: «اگر تصمیم گرفته شود که فقط بر اساس تولیدات داخل این موضوع صورت بگیرد، با مشکلاتی روبرو خواهیم شد و نباید دوباره این محاسبات اشتباه صورت بگیرد.»

او گفت واکسن‌های داخلی هنوز در «سطح وسیع» در بزرگسالان مصرف نشده‌اند و نمی‌توان آنها را در کودکان آزمایش کرد و یا حتی تأثیر این واکسن‌ها را بر روی امیکرون دانست.

پژوهش‌های انجام شده در مورد تأثیر واکسن‌هایی با پلتفرم ویروس غیرفعال مانند سینوفارم در برابر امیکرون نشان داده‌اند که تزریق دز سوم نیز منجر به افزایش قابل توجهی در میزان آنتی‌بادی خثی‌کننده نمی‌شود در حالی که تزریق واکسنی با پلتفرم متفاوت مانند پروتئین نوترکیب و یا «ام آر ان ای» می‌تواند کارآیی بالاتری در برابر امیکرون داشته باشد.

پیشتر، رئیس سازمان غذا و داروی ایران گفته بود که «در حال حاضر واردات واکسن کرونا نداریم و متکی به تولیدات داخلی هستیم.»

بهرام دارایی تأکید کرده بود که تولید‌کننده‌های داخلی واکسن کرونا قرار است هر ماه، ۱۵ میلیون دز واکسن تحویل دهند و گفت برای دز سوم می‌توان از واکسن‌های داخلی استفاده کرد.

پس از انتقادهای گسترده به این اظهارات، سخنانش در مورد «ممنوعیت واردات واکسن» را تکذیب کرد و گفت واردات واکسن در صورت لزوم ادامه خواهد داشت.

وزارت بهداشت ایران، آمار تفکیکی واکسیناسیون را ارائه نمی‌دهد و مشخص نیست موجودی هر واکسن چقدر است.

چندی پیش، محموله جدید واکسن آسترازنکا اهدایی ژاپن به ایران رسید اما گزارش‌های منتشر شده بر شبکه‌های اجتماعی از کمبود این واکسن خبر می‌دهند. کاربران می‌گویند آسترازنکا حتی برای تزریق دز دوم نیز به سختی پیدا می‌شود.

مقامات بهداشتی ایران می‌گویند واکسن آسترازنکا تنها به افرادی تزریق می‌شود که قصد مسافرت به خارج از کشور دارند.

در عین حال، چندی پیش وزیر بهداشت ایران گفته بود که به دنبال تأیید واکسن‌های ایرانی هستند و واکسن برکت، «مراحل اساسی» را طی کرده است.

این در حالی است که در فهرست به‌روز شده سازمان بهداشت جهانی از واکسن‌هایی که پروسه تأیید توسط این نهاد را آغاز کرده‌اند نامی از واکسن برکت برده نشده است.

بهرام عین‌اللهی همچنین ادعا کرده است که «از نظر تاثیرگذاری نیز تفاوتی بین آسترازنکا و سایر واکسن‌ها وجود ندارد.» در حالی که شواهد علمی واکسن‌های تولید شده در داخل ایران بسیار محدود است.

XS
SM
MD
LG