لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
جمعه ۲ آذر ۱۴۰۳ ایران ۰۸:۴۱

انتشار نتایج پژوهشی برای مقایسه چهار واکسن کرونا؛ میزان آنتی‌بادی ایجاد شده با سینوفارم و اسپوتنیک «نسبتا پایین» است


نتایج مطالعه‌ای که در مجله «میکروب و سلول میزبان» منتشر شده نشان داده است که واکسن فایزر قوی‌ترین واکنش ایمنی را در میان چهار واکسن آزمایش‌شده - فایزر، آسترازنکا، اسپوتنیک، و سینوفارم - به همراه داشته است.

این مطالعه در ماه ژوئیه بر روی ۱۹۶ فرد کامل واکسینه شده در مغولستان – کشوری که از هر چهار واکسن استفاده کرده است - انجام شد.

این پژوهش همچنین نشان داد کسانی که واکسن چینی سینوفارم را تزریق کرده‌اند بیشتر در معرض ابتلای مجدد قرار دارند.

این مطالعه نشان داده است که سطح آنتی‌بادی محافظ در برابر قسمتی از ویروس کرونا که از آن برای آلوده کردن سلول‌های انسان بهره می‌برد با تزریق دو واکسن سینوفارم و اسپوتنیک «نسبتا پایین»، با تزریق واکسن آسترازنکا «متوسط»، و با واکسن فایزر در «بالاترین میزان» بوده است.

نویسندگان این مطالعه می‌گویند تفاوت میزان برانگیختن واکنش سیستم ایمنی پس از تزریق واکسن‌های مختلف، به عوامل متعددی مانند ماده فعال موجود در هر دز و یا فاصله تزریق دو دز بستگی دارد.

به گزارش خبرگزاری بلومبرگ، صندوق سرمایه گذاری مستقیم روسیه اما این مقایسه را «ناقص» توصیف کرده است.

این صندوق، که سرمایه‌گذار واکسن «اسپوتنیک وی» است، می‌گوید فاصله زمانی بین تزریق واکسن اسپوتنیک و زمان اندازه‌گیری میزان آنتی‌بادی نسبت به دیگر واکسن‌ها بیشتر بوده و دریافت‌کنندگان این واکسن ده سال مسن‌تر از افرادی بودند که سه واکسن دیگر را دریافت کرده بودند.

XS
SM
MD
LG