لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
دوشنبه ۳ دی ۱۴۰۳ ایران ۰۷:۲۳

بلومبرگ: صادرات نفت ایران از دو میلیون بشکه در روز فراتر رفته است


آرشیو.
آرشیو.

شبکه خبری بلومبرگ به نقل از شرکتی که تصاویر ماهواره‌ای نقتکش‌ها را رصد می‌کند اعلام کرد میزان صادرات روزانه نفت ایران افزایش یافته و به حدود دو میلون بشکه رسیده است.

بلومبرگ می‌گوید چنین افزایشی، عرضه نفت در بازار جهانی را در زمانی بالا می‌برد که سایر تولید‌کنندگان نفت از تولید خود کاسته‌اند.

بر اساس برآورد شرکت «تانکرترکرز» که داده‌های مربوط به محموله‌های نفتی را به دولت‌ها، شرکت‌های بیمه و سایر مؤسسات ارائه می‌کند، ایران در ۲۰ روز اول ماه میلادی اوت ۲/۲ میلیون بشکه در روز نفت خام و میعانات گازی صادر کرده است. بنا به این گزارش اگر این روند ادامه یابد، صادرات نفت ماه اوت ایران از هر ماه دیگر در سال بالاتر خواهد رفت و بسیار بالاتر از میزانی خواهد بود که سایر شرکت‌های تحلیلی حمل دریایی نفت گمان می‌کردند.

این گزارش همچنین اشاره می‌کند که ردیابی نفتکش‌های حامل نفت ایران دشوار است، زیرا تعداد زیادی از آنها به طور معمول فرستنده‌های خود را خاموش می‌کنند تا برای سیستم‌هایی که سیگنال‌های ارسالی کشتی‌ها را دریافت می‌کنند، نامرئی شوند.

ایران اکثریت قریب به اتفاق نفت خود را به چین می فروشد، زیرا سایر مشتریان قبلی مانند کره جنوبی و ژاپن از تحریم‌ها پیروی می‌کنند. هند که قبلاً خریدار بزرگ نفت ایران بود، به خرید نفت از روسیه متمایل شده است.

بلومبرگ می‌گوید گرچه ایران گامهایی را برای آشتی با همسایگان خود و تعامل با ایالات متحده برداشته است، اما تنش‌ها در آبراه حیاتی تنگه هرمز همچنان ادامه دارد.

حدود یک پنجم نفت جهان از تنگه هرمز می‌گذرد. ایران کشتی‌ها و نفتکش‌ها را در این آبراه توقیف کرده است و ایالات متحده اخیراً حضور نیروی دریایی خود را در منطقه افزایش داده است.

نیروی دریایی ایالات متحده در روزهای اخیر ناو یو‌اس‌اس باتان، حامل نیرو و هواپیماهای جنگی، را از طریق تنگه هرمز به منطقه فرستاده است.

آمریکا همچنین در نظر دارد نیروهای مسلح خود را در کشتی‌های تجاری که از تنگه هرمز عبور می‌کنند برای جلوگیری از توقیف آنها توسط نیروهای ایرانی مستقر کند.

وزارت خزانه داری آمریکا گفته است که درآمدهای قاچاق نفت ایران صرف پشتیبانی از اقدامات نیروی قدس، واحد برون‌مرزی سپاه پاسداران، می‌شود.

XS
SM
MD
LG