لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
پنجشنبه ۲۲ شهریور ۱۴۰۳ ایران ۱۴:۵۵

مرگ ۱۰۰ ایرانی در مراسم اربعین؛ هلال احمر: مردم نگران «انتقال بیماران و مصدومان» نباشند


اربعین در کربلا، عراق
اربعین در کربلا، عراق

سفیر جمهوری اسلامی ایران در عراق گفته است که در مراسم مذهبی «راهپیمایی اربعین» امسال، «حدود ۱۰۰ نفر» از ایرانیان به دلیل «حوادث جاده‌ای، داشتن بیماری زمینه‌ای و یا کهنسالی» جان خود را از دست داده‌اند.

محمدکاظم آل صادق با استناد به «آخرین آمار»، گفته است «بیش از ۹۰ درصد زائران ایرانی» به کشور بازگشته‌اند و اظهار داشته مسافرانی که اکنون در عراق هستند، در «سلامت کامل» بسر می‌برند و «مشکل خاصی» ندارند.

نماینده دولت جمهوری اسلامی ایران در کشور عراق بدون ذکر جزئیاتی، مدعی شده است که مراسم برگزار شده در روزهای گذشته نسبت به «آخرین اربعینی که در سال ۹۸ برگزار شد»، میزان تلفات «کاهش پیدا کرده است.»

مراسم مذهبی «اربعین» در روزهای منتهی به بیستمین روز از ماه قمری «صفر» و چهل روز پس از روز دهم ماه «محرم» که از آن با عنوان «عاشورا» نیز یا می‌شود، در کشور عراق و مسیرهای منتهی به شهر «کربلا» و مقبره امام سوم شیعیان به صورت «مراسم پیاده‌روی» و یا برگزاری برنامه‌های جانبی انجام می‌شود.

مهدی ولی‌پور، رئیس سازمان امداد و نجات کشور بیست و سوم شهریورماه از انتقال «۱۹۵ مصدوم یا بیمار» مربوط به مراسم مذهبی اربعین از مرزهای چهارگانه زمینی (مهران، چذابه، شلمچه و خسروی) به کشورخبر داده است.

در این حال، رئیس جمعیت هلال احمر جمهوری اسلامی ایران امروز یکشنبه بیست و هفتم شهریورماه به خبرگزاری دولتی «ایرنا» گفته است مردم نگران «انتقال بیماران و مصدومان» روزهای اخیر از کشور عراق به ایران نباشند.

پیرحسین کولیوند با اشاره به اینکه هنوز ۷۰۰ هزار ایرانی در عراق حضور دارند و بیشتر تراکم در شهرهای نجف و کربلا است، افزوده: همچنان مراجعه به «درمانگاه‌ها و بیمارستان‌های» هلال احمر ایران در این دو شهر «زیاد» است.

همزمان با حضور صدها هزار نفر از ایرانیان در عراق، همایون امیری، مدیر گروه بیماری‌های واگیر مرکز بهداشت خوزستان در حوزه بیماری‌های واگیردار سی و یکم شهریورماه تایید کرده بود که بیماری «سرخک» همچنان در این کشور شیوع دارد و جمعیت هلال احمر نیز از بازگرداندن ۱۱۰ بیمار یا مصدوم از این مسافران به کشور خبر داد.

از سوی دیگر، مجتبی خالدی، سخنگوی اورزانس ایران نوزدهم شهریورماه تایید کرده بود که شیوع «بیماری‌های گوارشی» به همراه برخی دیگر از بیماری‌های واگیردار میان «زائران اربعین» و جمعیت پشت مرزها «خیلی جدی» است و «در مسیر برگشت زائران»، خیلی‌ها «علامت‌های» بیماری‌های «گوارشی» مانند دل درد، سرگیجه و استفراغ داشته‌اند که اگر زودتر به مراکز درمانی مراجععه نکنند «می‌توانند بقیه را هم مبتلا کنند.»

XS
SM
MD
LG