در حالیکه مجلس شورای اسلامی به منظور بررسی و تصویب برجام خود را برای تشکیل یک کمیسیون مشترکی آماده میکند، مقامهای دولتی ایران همچنان با تصویب برجام در مجلس مخالفت میکنند.
حسن ابوترابی فرد، نایب رئیس مجلس روز سهشنبه ۲۷ مرداد گفت کمیسیون ویژه برای بررسی برنامه جامع اقدام مشترک (برجام)، همین هفته در مجلس شورای اسلامی تشکیل میشود. این در حالیست که بررسی برجام از چندی پیش در کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس نیز آغاز شده است.
نمایندگان مجلس که بررسی توافق هستهای را در دستور کار خود قرار دادهاند، با امضای نامهای از دولت خواستهاند تا برجام را طی لایحهای برای تصویب به مجلس تحویل دهد اما دولت همواره با این نظر مخالفت کرده است.
در آخرین واکنش مقامات دولتی، محمد باقر نوبخت، سخنگوی دولت روز سه شنبه ۲۷ مرداد به خبرنگاران گفت که متن توافق هستهای (برجام)، معاهده یا قرارداد نیست و به امضای مقامهای دولت نرسیده است که نیاز به تصویب مجلس داشته باشد.
علی اکبر صالحی، رئیس سازمان انرژی اتمی ایران و عضو هیات مذاکره کننده نیز همزمان در یک سخنرانی در مشهد گفت: «طبق قانون اساسی چیزی که باید به مجلس برود باید از جنس معاهده یا کنوانسیون باشد وگرنه دولت قراردادهای متعددی را در دوران حکمرانی خود امضا میکند.» به گفته او «برجام» نه یک معاهده است، نه یک کنوانسیون بینالمللی که نیاز به تصویب مجلس داشته باشد.
به اعتقاد مذاکره کنندگان ایران، از جمله عباس عراقچی معاون وزارت امور خارجه ایران، تصویب برجام در مجلس، اقدامات داوطلبانه ایران را به تعهدات حقوقی و قانونی تبدیل میکند.
مقام های دولتی ایران معتقدند که با وجود بررسی توافق هسته ای در شورای عالی امنیت ملی ایران دیگر نیازی به تصویب آن در مجلس شورای اسلامی نیست.
با این حال، فشارها بر دولت برای ارائه برجام به عنوان لایحه به مجلس برای تصویب، هر روز بیشتر میشود. در یکی از آخرین اظهار نظرها، احمد جنتی دبیر شورای نگهبان نیز گفت که دولت باید برجام را به عنوان لایحه به مجلس ارائه کند.