لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
دوشنبه ۱۹ شهریور ۱۴۰۳ ایران ۰۸:۰۵

ارکستر ملی ایران دوباره فعال شد


فرهاد فخرالدینی، موسیقیدان و رهبر ارکستر ملی ایران
فرهاد فخرالدینی، موسیقیدان و رهبر ارکستر ملی ایران
با ابلاغ رسمی رهبری ارکستر ملی ایران به فرهاد فخرالدینی موسیقیدان برجسته ایرانی طی مراسمی در شیراز، فعالیت این ارکستر پس از چند سال وقفه بطور رسمی از سر گرفته شد.

به گزارش خبرگزاری ایرنا، پیروز ارجمند مدیرکل دفتر موسیقی وزارت فرهنگ و ارشاد ایران، دوشنبه شب در نشستی در شیراز ، رهبری ارکستر ملی را به صورت رسمی به فرهاد فخرالدینی ابلاغ کرد و گفت «این ارکستر از امروز آغاز به کار می کند.»

آقای ارجمند روز ۲۰ فروردین ماه از فراهم شدن شرایط لازم برای از سرگیری فعالیت ارکستر ملی ایران خبر داده بود و گفت فعالیت های ارکستر ملی ایران و سمفونیک تهران تا یک ماه دیگر از سر گرفته خواهد شد. وی به غیر از انتحاب آقای فخرالدینی برای رهبری ارکستر ملی، از انتخاب منوچهر صهبایی به عنوان رهبر ارکستر سمفونیک تهران نیز خبر داده بود.

یک هفته پس از آن، آقای فخرالدینی در گفتگویی با ایرنا گفت ارکستر ملی ایران نزدیک به ۵ سال است که در سردرگمی بسر می برد و من، برای آن که بتوانیم ارکستر و موسیقی ملی ایران را از رکود نجات بدهیم، پیشنهاد مسئولان برای رهبری ارکستر ملی را قبول کردم.

ارکستر ملی ایران در دوران ریاست جمهوری محمد خاتمی به رهبری فرهاد فخرالدینی تاسیس شد، اما در دوره دوم ریاست جمهوری محمود احمدی نژاد غیرفعال شد و در کنار انحلال خانه سینما تبدیل به بحث برانگیزترین مسائل حوزه هنری ایران شد.

مقام های وقت وزارت ارشاد تعطیلی ارکسترهای ملی و سمفونیک را تکذیب کردند، اما در سال ۱۳۹۱ یکی از اعضای ارکستر سمفونیک تهران از قطع کمک مالی دولت به این تشکیلات هنری خبر داد و گفت این ارکستر عملا تعطیل شده است.

مدیرکل دفتر موسیقی وزارت ارشاد اواسط اردیبهشت ماه در نشستی با فعالان عرصه موسیقی در شهرکرد گفته بود ارکسترهای ملی و سمفونیک «در دوره های گذشته به عمد تعطیل شد» و افزود «با تعطیلی آنها ۱۵۰ نفر از اهالی موسیقی کشور بیکار شدند.»

یکی از وعده های انتخاباتی حسن روحانی احیای این دو ارکستر بود که پس از پیروزی در انتخابات ریاست جمهوری سال ۱۳۹۲، با اشاره دوباره به این موضوع، قول داد آنها را احیا کند.

اتفاقی دیگری که این اواخر در حوزه موسیقی ایران در جریان است و رسانه ها بسیار به آن پرداخته اند، موضوع اعتراض گروه های تندرو به برگزاری کنسرت های موسیقی و حمله به برخی از آنها در شهرهای مختلف است.

خبرگزاری ایسنا روز یکشنبه در مقاله ای با اشاره به «دلواپسی» گروه های تندرو در حوزه های مختلف نوشت، وقتی دولت قبل ارکستر سمفونیک تهران و ارکستر موسیقی ملی ایران را تعطیل کرد، کسی دلواپس نشد، «اما حالا عده‌ای دلواپس خودسر پیدا شده‌اند که به کنسرت ها یورش می برند و مردم را می ‌ترسانند.»

ایسنا با انتقاد از حمله به کنسرت های موسیقی نوشت «وزارت ارشاد ذهن این افراد، هیچ خواننده‌ای را لایق داشتن مجوز نمی‌داند ... و معتقدند، مجوزشان برای این اعتراض‌ها قرآن است. می‌گویند، قرآن هر کجا می‌گوید امر به معروف و نهی از منکر، ما آنجا هستیم. استاندار و فرماندار که بالاتر از قرآن نیستند.»

نویسنده مقاله با بیان این که در سال ۱۳۹۱ وقتی ساز تار به نام کشور آذربایجان ثبت شد هیچ کس «دلواپس» نشد، خطاب به گروه های تندرو می نویسد «اگر دلواپسی‌ شما به وقت و به جا بود، کشورمان امروز هم ارکستر داشت و هم کسی جرات نمی‌کرد فرهنگ ما را به نام خودش ثبت کند.»

مدیر کل اداره موسیقی وزارت ارشاد در نشست شهرکرد گفته بود صدور مجوز برای برگزاری برنامه های موسیقی ۱۶ برابر دوره های گذشته بوده است و هشدار داد رفتار ناشایست با هنرمندان به هیچ عنوان قابل پذیرش نیست و چنانچه در استانی با هنرمندان رفتار ناشایستی شد، مسوول موسیقی اداره کل آن استان از سمت خود برکنار خواهد شد.
XS
SM
MD
LG