لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
دوشنبه ۱ بهمن ۱۴۰۳ ایران ۱۱:۰۵

سخنگوی وزارت خارجه آمریکا خواستار آزادی نرگس محمدی از زندان برای مراقبت پزشکی شد


در ادامه نگرانی ها در مورد وخیم شدن وضعیت جسمانی نرگس محمدی، فعال مدنی در زندان، هدر ناوئرت سخنگوی وزارت خارجه آمریکا در پیام توییتری خواستار آزادی او از زندان و انجام مراقبتهای پزشکی شد.

سخنگوی وزارت خارجه آمریکا همچنین در این پیام که سه شنبه شب ۲۳ مرداد منتشر کرد با اشاره به نقض مکرر حقوق بشر از سوی رژیم اسلامی ایران خواستار پایان دادن به بازداشت های خودسرانه شده است.

روز دوشنبه گزارش‌هایی حاکی از انتقال نرگس محمدی، به بیمارستان در پی وخیم شدن وضعیت سلامتی او منتشر شد.

در پیامی که در فیسبوک نرگس محمدی نوشته شد، آمده بود که خانم محمدی یکشنبه شب در سلول دچار تشنج شدید شد و پس از تایید پزشکی قانونی روز دوشنبه برای تشخیص و مداوا به بیمارستان اعزام شد.

در این پیام که نام حمیدرضا محمدی، برادر نرگس محمدی پای آن بود، آمده بود: «ماه گذشته طی جراحی کیسه صفرا، پزشکان متوجه وجود مشکل جدیدی در دستگاه گوارش شدند که ناشی از وجود غده ای در معده وی بود. قرار بود فورا برای انجام آزمایشات ضروری و تشخیص بیماری اقدام شود، ولی متاسفانه نرگس را بلافاصله از بیمارستان ترخیص کردند، بدون آنکه در این مورد آزمایش یا مداوایی صورت گیرد.»

برادر خانم محمدی اضافه کرد: «نرگس بطور مداوم دچار حالت تهوع بود و شش کیلو وزن کم کرد و به درخواست پزشکان معالج برای بستری شدن وی ترتیب اثری داده نشد تا اینکه شب گذشته نرگس در سلول دچار تشنج شدید شد.»

همزمان، رضا خندان، همسر نسرین ستوده، وکیل دادگستری بازداشت شده، در فیسبوک خود نوشت که خانم ستوده از وخامت حال نرگس محمدی خبر داد.

آقای خندان در فیسبوک نوشت که به گفته خانم ستوده، نرگس محمدی پنج صبح دوشنبه دچار تشنج شد و به بیمارستان امام خمینی تهران منتقل شد.خانم ستوده همچنین گفته است که ادامه زندان با این وضعیت جسمی برای نرگس محمدی خطرناک است.

تقی رحمانی، همسر خانم محمدی ، هفته پیش با انتشار پیامی در شبکه های اجتماعی به بازگرداندن سریع خانم محمدی به زندان، درحالی که هنوز به اقدامات پزشکی نیاز داشت، انتقاد کرد و نوشت: «بیماری نرگس محمدی نگران کننده است. روند معلول سازی یک فعال حقوق بشر را متوقف کنید.»

نرگس محمدی، فعال حقوق بشر، اردیبهشت ماه سال گذشته به اتهام «اجتماع و تبانی به قصد ارتکاب جرم علیه امنیت ملی کشور» به پنج سال زندان، به اتهام «فعالیت تبلیغی علیه نظام» به یک سال زندان و به اتهام «تشکیل و اداره گروهک غیرقانونی لگام» به ده سال زندان محکوم شد.

قوه قضائیه اعلام کرد که ۱۰ سال از این حکم اجرا خواهد شد.

صدور این حکم و تایید آن در دادگاه تجدیدنظر انتقاد شدید فعالان حقوق بشر و تعدادی از نمایندگان مجلس را در پی داشت. این نمایندگان برای رسیدگی نقض این حکم و رسیدگی دوباره به پرونده خانم محمدی دو بار به مسئولان قضایی نامه نوشتند.

در نامه دوم نمایندگان با بیان اینکه حکم صادره با اتهامات تناسبی ندارد، آمده بود: «احساس می‌شود مجازات صادره بیشتر برای ترساندن سایر فعالان اجتماعی سیاسی است و البته معمولا این منظور تامین نمی‌شود.»

با این حال دستگاه قضایی حاضر به رسیدگی دوباره پرونده نرگس محمدی نشد.

نرگس محمدی پیشتر نیز به دلیل فعالیت های مدنی و دفاع از حقوق بشر، زندانی شده بود.

https://gdb.voanews.com/DB8B35EC-8161-4D0C-8176-61890B65E8A4.gif

XS
SM
MD
LG