لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
جمعه ۷ اردیبهشت ۱۴۰۳ ایران ۲۳:۳۷

نسرین ستوده، وکیل زندانی، دست به اعتصاب غذا زد


نسرین ستوده، وکیل و فعال حقوق بشر که از دو ماه پیش در زندان اوین در بازداشت است، با نگارش نامه‌ای سرگشاده اعلام کرد که در اعتراض به بازداشت و فشارهای قضایی متعدد بر خانواده، بستگان و دوستانش دست به اعتصاب غذا زده است.

به گزارش هرانا، که اخبار حقوق بشر در ایران را منتشر می‌کند، خانم ستوده در این نامه سرگشاده که شنبه سوم شهریورماه منتشرشد، نوشته است: «متعاقب بازداشتم از دو ماه پیش، ماموران وزارت اطلاعات در اقدامی غیرقانونی نه تنها مبادرت به بازداشت شهروند فرهیخته، آقای دکتر فرهاد میثمی نمودند بلکه با تفتیش منزل اینجانب و بستگان و دوستان در صدد کشف نشان‌های سینه‌ی اعتراض به حجاب اجباری برآمدند.»

خانم ستوده اضافه کرده است: «از آنجا که تاکنون کلیه‌ مکاتبات اینجانب با مسئولان بی‌نتیجه مانده است، ناگزیر در اعتراض به بازداشت و فشارهای قضایی متعدد بر خانواده، بستگان و دوستانم از تاریخ سوم شهریور ۹۷ دست به اعتصاب غذا می‌زنم. به امید استقرار قانون و عدالت در کشور عزیزمان ایران.»

این وکیل دادگستری و فعال حقوق بشر پیشتر با نگارش نامه‌ای سرگشاده دلایل خود را برای حضور نیافتن در دادگاه توضیح داده بود.

خانم ستوده در این نامه که ۳۱ مرداد منتشر شد، استقرار غیرقانونی دادسرای ناحیه ۳۳ در داخل زندان اوین را یکی از این دلایل دانست که به نظر او به معنای تسلط نهادهای امنیتی بر این دادسرا است.

نسرین ستوده در این نامه پذیرفته نشدن حق انتخاب وکیل از سوی بازپرس پرونده را دلیل دیگری دانست که او را ترغیب می کند، در جلسه دادگاه خود حاضر نشود.

همزمان، شصت نفر از اعضای پارلمان اروپا طی انتشار نامه سرگشاده ای از حسن روحانی، رئیس جمهوری ایران، خواسته اند از تمام اختیارات خود برای آزادی بی قید و شرط نسرین ستوده استفاده کند.

هفته گذشته، پیام درفشان، وکیل نسرین ستوده اعلام کرد که این وکیل دادگستری طی حکمی از سوی شعبه ۲۸ دادگاه انقلاب به طور غیابی محاکمه و به اتهام جاسوسی به پنج سال زندان محکوم شده است.

به گفته آقای درفشان صدور این حکم در حالیست که در کیفرخواست صادره دادسرا اتهامات خانم ستوده تبلیغ علیه نظام و اهانت به رهبری عنوان شده، اما شعبه ۲۸ دادگاه انقلاب به اتهام جاسوسی برای او حکم صادر کرده است.

به گفته وکیل خانم ستوده، دو پرونده دیگر نیز علیه او در جریان است.

در پی بازداشت نسرین ستوده در خرداد امسال، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا نسبت به بازداشت این وکیل دادگستری و مدافع حقوق بشر ابراز نگرانی کرد و از مقام های ایران خواست که او و دیگر کسانی که صرفا به خاطر بیان دیدگاه‌هایشان در زندان هستند را آزاد کنند.

خانم ستوده شهریور سال ۸۹ هم به ۱۱ سال حبس، ۲۰ سال محرومیت از وکالت و ۲۰ سال ممنوعیت خروج از کشور محکوم شده بود که این حکم در دادگاه تجدیدنظر به ۶ سال حبس و ۱۰ سال محرومیت از وکالت کاهش یافت.

وی در نهایت پس از سپری کردن سه سال زندان آزاد شد و موفق شد حکم محکومیت از وکالت را نیز تغییر دهد.

https://gdb.voanews.com/DB8B35EC-8161-4D0C-8176-61890B65E8A4.gif

XS
SM
MD
LG