در حالیکه تلویزیون حکومتی ایران از دستور قضایی برای پخش تلویزیونی اعترافات دختران رقصنده خبر داده، انجمن دفاع از حقوق کودک این اقدام را خشونت علیه کودکان دانسته است.
پخش اعترافهای دخترانی که ویدئوی رقص خود را در اینستاگرام منتشر میکردند، از تلویزیون دولتی ایران، در روزهای اخیر انتقادهای بسیاری را در داخل و خارج از ایران در پی داشت.
محمد حسین رنجبران، مدیر کل روابط عمومی صدا و سیما، روز سه شنبه ۱۹ تیر اعلام کرد که آن برنامه تولید معاونت اجتماعی نیروی انتظامی بوده است و به گفته مسئولان نیروی انتظامی، مقام قضایی درخواست داشته که این موضوع حتما رسانهای شود.
توضیحات مقام صدا و سیما در حالی است که پیشتر، مارک دوبوویتز، رئیس اجرایی بنیاد دفاع از دموکراسی ها مستقر در شهر واشنگتن، در توئیتی نوشت که صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران پس از پخش به ظاهر اعترافات مائده هژبری که کنشگران می گویند اعترافات اجباری بوده است، باید تحت تحریم های ایالات متحده قرار بگیرد.
آقای دوبوویتز در متن توئیت خود نوشت: «دلیل دیگری برای دولت آمریکا در تحریم کردن صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران و قطع استثنا کردن این رسانه از تحریم ها. صدا و سیما جمهوری اسلامی با پخش اعترافات دروغین موجب نقض حقوق بشر می شود.»
واکنش انجمن حمایت از حقوق کودکان
این سخنان مدیر روابط عمومی صدا و سیما در حالیست که انجمن حمایت از حقوق کودکان ایران در بیانیهای با اشاره به پخش سخنان اعترافاتگونه مائده هژبری، دختر دختر رقصنده ۱۷ ساله، از تلویزیونی حکومتی ایران، آن را «نماد مشخص و بارز خشونت علیه کودکان» دانسته است.
این انجمن در بیانیه ای که روز سه شنبه در خبرگزاری ایسنا منتشر شد آورده است: «ایجاد چنین فضای حقارتآمیزی نوعی کودکآزاری روانی تلقی شده و به جهت عمومی بودن این جرم مدعیالعموم میتواند راسا وارد ماجرا شده و نسبت به خاطیان طرح دعوا کند.»
این انجمن در پایان بیانیه آورده است که شکایت و اعتراضی را مبتنی بر استنادات قانونی به شورای نظارت بر سازمان صدا و سیما ارائه کرده است.
برنامه «بیراهه» مربوط به پخش اعترافهای دخترانی که ویدئوی رقص خود را در اینستاگرام منتشر میکردند، پس از تولید توسط نیروی انتظامی، چهارشنبه ۱۳ تیر از تلویزیون ایران پخش شد.
اگر چه بسیاری از کاربران شبکههای اجتماعی و برخی نمایندگان مجلس به اعتراف گیری از این دختران از جمله مائده هژبری ۱۷ ساله انتقاد کردند، بعضی از وکلا و حقوقدانان نیز اصولا پخش چنین مستندی را در حالیکه هنوز وقوع جرم در دادگاه ثابت نشده را زیر سوال بردند.
بسیاری از کاربران شبکه های اجتماعی نیز این انتقاد را مطرح کردند که چرا صدا و سیما به جای این برنامه، مستندی درباره اختلاس گران و مفسدان اقتصادی نمیسازد.