بهروز توکلی، یکی از رهبران جامعه بهائی در ایران بیش از هشت سال است که بدون مرخصی زندانی است و مسئولان قضایی ایران با آزادی مشروط او مخالفت میکنند.
نعیم توکلی، پسر بهروز توکلی از رهبران جامعه بهائی در ایران به کمپین بینالمللی حقوق بشر در ایران گفت که پدرش بیماری قلبی دارد و به دلیل گرفتگی رگ قلب باید عمل جراحی شود اما تاکنون نتوانسته حتی از یک روز مرخصی استفاده کند.
بهروز توکلی که اکنون ۶۵ سال دارد در زندان رجایی شهر کرج زندانی است و فرزندش درباره وضعیت او توضیح داد: «خانواده خیلی برای مرخصی پی گیری کردند اما هیچ وقت موافقت نشد. هیچ دلیلی هم به ما نگفته اند و نمی گویند که مثلا به فلان دلیل مرخصی نمی دهیم. از طرفی پدرم دو سوم حکم اش را گذرانده و مشمول آزادی مشروط است. پیگیری هم کردهایم اما این هم نتیجهای نداشته است.»
بنا بر این گزارش، آقای توکلی به دلیل گرفتگی یکی از رگهای قلب نیاز به عمل جراحی دارد اما پزشکان گفتهاند که عمل قلب نیاز به رسیدگیهای ویژه و ریکاوری دارد که با شرایط زندان امکان پذیر نیست.
اردیبهشت ۱۳۸۷، ماموران امنیتی هفت نفر از رهبران جامعه بهایی ایران به نامهای فریبا کمال آبادی، جمال الدین خانجانی، عفیف نعیمی، سعید رضائی، بهروز توکلی، وحید تیزفهم و مهوش ثابت را بازداشت کردند.
این افراد به امور جامعه بهائیان در ایران رسیدگی می کردند و از سوی جامعه بهائیان به «گروه یاران» معروفند.
آنها در سال ۱۳۸۹ به اتهام «جاسوسی برای اسرائیل، توهین به مقدسات و تبلیغ علیه نظام» هر یک به ۲۰ سال زندان محکوم شدند. این حکم در دادگاه تجدیدنظر به ۱۰ سال زندان کاهش پیدا کرد.
امسال و برای اولین بار فریبا کمال آبادی و مهوش ثابت موفق شدند برای اولین بار به مرخصی کوتاه مدت بروند.
گزارشگر ویژه حقوق بشر سازمان ملل بارها ایران را به نقض حقوق بهائیان از جمله جلوگیری از تحصیل در دانشگاه و کار در مراکز و موسسات دولتی متهم کرده است.
جان کربی، سخنگوی وقت وزارت خارجه آمریکا نیز اردیبهشت ماه امسال با اشاره به هشت سال زندانی بودن مدیران جامعه بهائی ایران، خواستار آزادی آنها و پایبندی جمهوری اسلامی ایران به تضمین آزادی بیان، مذهب، عقیده و تجمع برای تمام شهروندان شد.