یک مقام قضایی در مشهد ۶ مدل دستگیر شده در این شهر را به «تلاش برای از بین بردن اصول و ارزشهای مذهبی جامعه» متهم کرد و گفت که در میان آنها شهروندان بهائی هم بودهاند.
مهدی خدابخشی جانشین سرپرست دادسرای مشهد به میزان، خبرگزای قوه قضائیه، گفت که مدلهای دستگیر شده در این شهر، به صورت «سازمان یافته» در شبکههای اجتماعی تصاویر «مستهجن و مبتذل» منتشر میکرده و قصد «ترویج فساد و بی بندوباری و تلاش برای از بین بردن اصول و ارزشهای مذهبی جامعه» را داشتند.
این قاضی همچنین عنوان کرده که در بین دستگیرشدگان «عناصر فرقه ضاله بهائیت» مشاهده شده است.
در ادبیات مقامات جمهوری اسلامی از بهائیت عموما با این عنوان نام برده میشود و خبرگزاری قوه قضائیه نیز «ردپای عناصر فرقه ضاله بهائیت در شبکه مدلینگ» را برای این مصاحبه انتخاب کرده است.
تاکنون گزارشهای بینالمللی فراوانی درباره نقض حقوق شهروندان بهائی در ایران منتشر شده است. مقامات ایران میگویند که بهائیت را به عنوان دین قبول ندارند، بنابر این بهائیان را به عنوان شهروند ایرانی جزو اقلیتهای مذهبی محسوب نمیکنند.
پروژه دستگیری مدلهای فعال در اینستاگرام از پروژه موسوم به «عنکبوت ۲» شروع شد که در اردیبهشت ماه امسال رسانهای شد. مرکز بررسی جرائم سازمان یافته سپاه اعلام کرد در این پروژه حدود ۱۷۰ نفر از گردانندگان صفحههای مدلینگ در اینستاگرام را احضار و ۸ نفر را بازداشت کرده است.
بازداشت مدلهای ایرانی در بهار امسال با واکنش وزارت خارجه آمریکا نیز مواجه شد و جان کربی، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا گفت: "ما از آزادی بیان و آزادی اطلاعات در سراسر دنیا پشتیبانی میکنیم و اگر این گزارشات صحت داشته باشد، به طور قطع نگران اینگونه اقدامات خواهیم بود."
بازداشت مدلها پس از تهران به شهرهای دیگر هم گسترش پیدا کرد و روز ۱۷ شهریور ماه اعلام شد ۳۰ نفر به اتهام فعالیت مدلینگ در مشهد احضار شده و از این جمع، سه مدل زن و سه مدل مرد دستگیر شدند.
حسن حیدری مقدس معاون دادستان مشهد توضیح داد که این ۶ نفر هیچ سابقه بازداشت و یا محکومیت قضایی نداشتهاند اما ممکن است به یک تا ۱۰ سال حبس محکوم شوند.
این شش نفر همان بازداشت شدههایی هستند که اکنون درباره بهائی بودنشان اظهارنظر شده است.
در همان روز نیروی انتظامی سیستان و بلوچستان از بازداشت سه مدل در زاهدان خبر داد که جزئیات بیشتری از آن پرونده منتشر نشده است.