لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
سه شنبه ۴ دی ۱۴۰۳ ایران ۰۵:۵۹

گزارشگران بدون مرز: ایران روزنامه‌نگاران را تهدید کرد تا درباره اسیدپاشی ننویسند


تجمعی در اصفهان در اعتراض به اسیدپاشی
تجمعی در اصفهان در اعتراض به اسیدپاشی

سازمان گزارشگران بدون مرز اعلام کرد اطلاعاتی دریافت کرده که نشان می‌دهد حکومت ایران روزنامه‌نگاران را تهدید کرده است که درباره اسیدپاشی در اصفهان ننویسند.

سازمان گزارشگران بدون مرز، روز چهارشنبه با انتشار گزارشی به اتهامات مقامات ایران علیه رسانه‌ها پرداخت و نوشت: «بنا بر اطلاعات گردآوری شده از سوی گزارشگران بدون مرز، تعدادی از روزنامه‌نگاران به ویژه در دو شهر تهران و اصفهان از سوی نهادهای امنیتی با احضار و یا با تماس تلفنی تهدید شده‌اند تا پرونده اسید پاشی را پیگیری نکنند و در این باره ننویسند».

این سازمان در گزارش خود به سخنان عباس جعفری دولت آبادی دادستان تهران اشاره کرد که روز شنبه سوم آبان گفته بود: «به برخی رسانه‌ها درباره ماجرای اسید‌پاشی‌های اصفهان تذکر داده شده و برخی هم احضار شده‌اند که در صورت لزوم با آنها نیز برخورد خواهد شد.»

در بخش دیگری از این گزارش، به دستگیری، آریا جعفری عکاس و خبرنگار همکار خبرگزاری ایسنا در اصفهان توسط ماموران لباس شخصی اشاره شده است و در ادامه آمده است: «پنجم آبان، ۴ تن از خبرنگاران ایسنا در اصفهان نیز پس از احضار به نهادی امنیتی بازداشت شدند،که دو تن از آنها پس از چند ساعت، و سردبیر و دبیر سرویس اجتماعی پس از چهل و هشت ساعت بازداشت آزاد شدند. علل و اتهام بازداشت و نهاد بازداشت کننده این روزنامه‌نگاران به شکل رسمی اعلام نشده است.»

به نظر می‌رسد برخورد با رسانه‌ها و تهدید روزنامه نگارانی که به موضوع اسیدپاشی می‌پردازند پس از آن جدی شد که تجمع‌های اعتراض آمیز نسبت اسیدپاشی در تهران و اصفهان برگزار و اخبار و تصاویر آن در رسانه‌ها منتشر شد.

رضا معینی، مسئول دفتر ایران و افغانستان گزارش‌گران بدون مرز در این باره اعلام کرد: «در آستانه بررسی دوره‌ای وضعیت حقوق بشر جمهوری اسلامی در شورای حقوق بشر سازمان ملل ( یو پی ار) که در ٣١ اکتبر در ژنو برگزار می‌شود، گزارش‌گران بدون مرز خواهان توجه شورای حقوق بشر به وضعیت نگران کننده فعالان رسانه‌ای در این ایران است.»

چند پس از اینکه احتمال اسیدپاشی روی زنان ساکن اصفهان با انگیزه برخورد با بدحجابی مطرح شد، تعدادی از مقامات قضایی و امنیتی ایران، پیوند زدن امر به معروف و نهی از منکر زنان بدحجاب به موضوع اسیدپاشی را به شدت محکوم کردند و به رسانه‌ها نسبت به پرداختن به این موضوع هشدار دادند.

شایعات درباره انگیزه اسیدپاشی در اصفهان در حالی قوت گرفت که مسئولان پلیس و قضایی، سخنان متناقضی را در رابطه با این پرونده بیان کردند. در حالیکه هنوز مضنون به اسیدپاشی دستگیر نشده است، مقامات پلیس با قاطعیت هر گونه حمله زنجیره‌ای یا سازماندهی شده را رد کردند و فرد اسیدپاش را فردی دارای مشکلات روانی و «شخصیت ضد اجتماعی» دانستند. این درحالیست که شاهدان از همراهی اسیدپاش توسط یک خودروی دیگر خبر داده بودند و برخی از مقامات نیز از دست داشتن دو تا چهار نفر در این حملات خبر داده بودند.

XS
SM
MD
LG