همزمان با کسری ۳۰ درصدی بودجه ناشی از «محققنشدن درآمدهای نفتی»، وزیر نفت جمهوری اسلامی از آمادگی ایران برای کمک به انتقال و فروش گاز روسیه خبر داد.
جواد اوجی روز سهشنبه ۲ آبان با اشاره به «اختلافات عمیق» روسیه با اروپا از اعلام آمادگی ایران برای انتقال و فروش گاز روسیه خبر داده و از ایران به عنوان یکی از بازارهای جدید گاز روسیه نام برد.
در حالیکه روسیه پیش از هجوم نظامی به اوکراین تأمین کننده حدود ۴۰ درصد از گاز مصرفی در اروپا بود، پس از حمله به اوکراین فروش گاز به شماری از کشورهای اروپایی را قطع کرد.
به گفته جواد اوجی، خط لوله این سوآپ گازی از روسیه به کشورهای قزاقستان، ازبکستان، ترکمنستان و ایران موجود است و عملیاتیکردن آن نیازمند هماهنگی با این سه کشور است.
وزیر نفت دولت سیزدهم آغاز نشست سازمان همکاریهای شانگهای در روز پنجشنبه ۴ آبان در شهر بیشکک قرقیزستان را فرصتی مناسب برای دستیابی به توافقی چندجانبه برای ترانزیت گاز دانسته است.
این در حالیست که رئیس سازمان برنامه و بودجه جمهوری اسلامی، از عقبافتادگی ۳۰ درصدی بودجه در هفت ماهه نخست سال ۱۴۰۲ ناشی از «پیشبرآوردها در حوزه درآمدهای نفتی» و «عدم تحقق درآمدهای حاصل از واگذاری و مولدسازی داراییها» خبر داده است.
داود منظور روز دوشنبه، اول آبانماه، در مراسم روز ملی مرکز آمار، پیشبینی درآمدهای نفتی در بودجه را ۶۲۰ هزار میلیارد تومان ذکر کرده و گفت «فرض بر این بوده که نفت را با قیمت ۸۰ دلار و به میزان ۱.۵ میلیون بشکه بفروشیم اما در بسیاری ماههای سال قیمت فروش و میزان صادرات کم بوده است.»
هرچند به گزارش رویترز، ایران در دو ماه مرداد و شهریور سال جاری تولید خود را به بالاترین سطح از سال ۱۳۹۷، یعنی سه میلیون و ۱۵۰ هزار بشکه در روز رسانده است.
بهزاد احمدینیا، روزنامهنگار نفت و انرژی، میگوید ۴۰ درصد از درآمد نفت ایران به صندوق تحت کنترل علی خامنهای میرسد.
رئیس سازمان برنامه و بودجه در بخش دیگری از اظهاراتش گفته است که در هفت ماهه امسال «کمتر از ۲۵ درصد از درآمد ۱۰۰ هزار میلیارد تومانی از محل واگذاری و مولدسازی داراییها محقق شده است.
داود منظور بدون اشاره به چگونگی تامین کمبود ۳۰ درصدی بودجه در هفت ماهه نخست سال جاری شمسی وعده داده که بودجه سال بعد با رویکردهای برنامه هفتم نهایی شود.