وزیر نفت جمهوری اسلامی روز یکشنبه گفت ایران حقوق خود را در مورد میدان گازی مورد مناقشه که عربستان سعودی و کویت ادعای مالکیت بر آن دارند، در صورت شکست مذاکرات، دنبال خواهد کرد.
منطقه مورد مناقشه در خلیج فارس میدان گازی آرش نام دارد که کویت و عربستان سعودی آن را الدوره مینامند. این منطقه مدتها یک محل کانونی اختلاف بین این سه کشور بوده است.
به گزارش خبرگزاری دولتی شانا، جواد اوجی، وزیر نفت ایران، گفت: «چنانچه تمایلی به تفاهم و همکاری وجود نداشته باشد، ایران حقوق و منافع و بهرهبرداری و اکتشاف از منابع یادشده را در برنامه خود قرار میدهد و هرگونه تضییع حقوق خود را برنمیتابد.»
به گزارش شانا، او گفت که تهران به دنبال مسیر مذاکره و تفاهم با همسایگان بوده است.
اوجی گفت ایران هیچ گونه نقض حقوق خود را تحمل نخواهد کرد.
به گزارش خبرگزاری فرانسه، اوایل ماه جاری میلادی، کویت پس از اعلام آمادگی ایران برای آغاز حفاری در میدان آرش، تهران را برای دور دیگری از مذاکرات در مورد مرزهای دریایی دعوت کرد.
روز پنجشنبه، اسکای نیوز عربی به نقل از وزیر نفت کویت، گفت که کشورش «حفاری و تولید» در میدان گازی را بدون انتظار برای توافق مرزی با ایران آغاز میکند.
کویت و عربستان سعودی که برخی منابع گاز و نفت دریایی مشترک دارند، سال گذشته میلادی با وجود مخالفتهای ایران توافقنامهای برای توسعه مشترک این میدان امضا کردند. ایران این قرارداد را «غیرقانونی» میداند.
مناقشه بر سر این میدان به دهه ۱۹۶۰ باز می گردد، زمانی که ایران و کویت هر کدام امتیاز دریایی به دو شرکت دادند، یکی به «شرکت نفت ایران و انگلیس» که بعدها بریتیش پترولیوم (بیپی) نام گرفت، و دیگری به رویال داچ شل داده شد.
این دو امتیاز در بخش شمالی میدان آرش که ذخایر قابل بازیافت آن حدود ۲۲۰ میلیارد متر مکعب تخمین زده می شود، همپوشانی داشتند.
ایران و کویت سالها است درباره منطقه مرزی مورد مناقشه خود که سرشار از گاز طبیعی است، مذاکرات ناموفقی داشتهاند.
حفاری ایران در این میدان در سال ۲۰۰۱، کویت و عربستان سعودی را برانگیخت تا بر سر پروژههای مشترک دریایی به توافق برسند.