همزمان با کمبود گاز و افزایش مصرف انرژی به دلیل کاهش دمای هوا در ایران بسیاری از جایگاه های عرضه سوخت گاز در نقاط مختلف کشور تعطیل شده اند یا به صورت نوبتی کار می کنند.
عباس نیکزاد، رئیس اداره گاز سبزوار روز شنبه اعلام کرد که افزایش مصرف گاز، موجب افت فشار گاز در شهرستان سبزوار شده و احتمال قطع گاز بخش خانگی در این منطقه وجود دارد.
او در گفتگو با ایرنا گفت که به منظور قطع احتمالی گاز، هماهنگی لازم با ستاد مدیریت بحران شهرستان سبزوار صورت گرفته است.
رئیس اداره گاز سبزوار تنها راه عبور از بحران گاز را همراهی مشترکان و صرفه جویی در مصرف گاز عنوان کرد و از مشترکان گاز طبیعی خواست تا با «گرم کردن تنها یک اتاق در هر خانه و خاموش کردن تجهیزات گرمایشی سایر اتاق ها در پایداری شبکههای گازرسانی مشارکت نمایند.»
مدیر روابط عمومی شرکت گاز مازندران نیز اعلام کرد که با قطعی گاز از سوی ترکمنستان چهار شهر استان «زیر تیغ قطعی گاز قرار گرفتند.»
حمزه عمادی، مدیر روابط عمومی شرکت گاز مازندران، در گفتوگو با ایسنا، گفت که در حال حاضر شهرهای رستمکلا و خلیل شهر بهشهر، گلوگاه، آمل و بابل با افت شدید گاز مواجه هستند.
او علت «ایجاد تنش در وضعیت گاز مازندران» را افت شدید دما و مصرف زیاد سیستم گرمایشی گازی دانست.
عمادی گفت: «در حال حاضر در هیچ شهر مازندران با قطعی کامل گاز مواجه نیستیم. اما مردم این شهرستانها با مدیریت مصرف توانستند کمک کنند تا به قطعی گاز منجر نشود.»
در این میان، مدیرعامل شرکت گاز استان خراسان رضوی نیز گفت که احتمال قطعیهایی موردی در شهرستانها به خاطر افت فشار گاز وجود دارد.
حسن افتخاری در گفتوگو با ایسنا با اشاره به طول موج سرما گفت: «مدیریت مصرف گاز در ۴۸ ساعت آینده بسیار مهم است، اکنون در شهرستانها به صورت موردی افت فشار گاز داریم که در حال رفع است.»
او با اشاره به اینکه اگر بعضاً قطعیهایی در شهرستانها اتفاق میافتد و گزارش میشود به دلیل افت فشار گاز است، تصریح کرد که قطعی گاز در شهرهای خراسان رضوی «به صورت گسترده نیست، بلکه به صورت پراکنده است که تلاش میشود هر چه سریعتر رفع شود.»
محمدرضا جولایی، مدیر مرکز راهبری گاز کشور هم گفت ۵ استان در شرایط هشدار «تامین گاز» قرار دارند. به گفته او : «اگر میزان مصرف به همین روال ادامه داشته باشد استانهای خراسان رضوی، خراسان شمالی و خراسان جنوبی، گلستان و مازندران با چالش مواجه خواهند شد.:
محمدرضا جولایی روز جمعه اعلام کرده بود شرایط کمبود گاز در کشور اکنون بحرانی شده است.
او گفت: «در حال حاضر ۶۰ تا ۷۰ درصد منازل از بخاری و مابقی از شوفاژ و پکیج جهت گرمایش استفاده میکنند. اگر مردم در منازل یک بخاری را به مدت ۶ ساعت در روز خاموش کنند ۴۰ تا ۵۰ میلیون متر مکعب در روز در کل کشور صرفهجویی میشود.»
با این که ایران یکی از کشورهایی است که بزرگترین منابع گازی جهان را در اختیار دارد، اما در بهرهبرداری از میدان انرژی خود موفق نبوده و منابع موجود پاسخگوی کامل نیازهای داخلی نیست.