بررسی نسبت هزینههای تفریح و فراغت ایرانیان در ۴۰ سال گذشته نشانگر افزایش هزینههای اساسی زندگی ایرانیان به دلایل تورمی و کاهش هزینه گذران اوقات فراغت در سبد خانوار به نفع اولویتهای اساسیتر زندگی است.
به گزارش دنیای اقتصاد، مرکز پژوهشهای مجلس به ارزیابی وضعیت فراغت در خانواده ایرانی پرداخته و این گزارش، حاکی از تغییر الگوی فراغت ایرانیان است.
به عبارتی دیگر وقت آزاد، زمان آسودگی، فراغت و تفریح ایرانیان به شدت به سمت فراغت های خانهمحور و منفعل میل کرده و سهم فعالیتهای تفریحی بیرون از خانه مانند ورزش و گردشگری کاهش یافته است.
این گزارش همچنین میافزاید مردم مجبورند به دلیل فقیرتر شدن جامعه و بالا رفتن هزینه های فراغتی، گذران فراغت در خانه را به عنوان تفریح انتخاب کنند؛ انتخابی که شاید در اقتصاد وفور، اولویت به حساب نیاید.
گفتنی است مرکز آمار ایران میگوید نرخ تورم نقطهای در دیماه سال ۱۴۰۱ با افزایشی حدود سه درصدی نسبت به آذرماه به ۵۱ درصد رسیده است.
به این ترتیب خانوارهای ایرانی در دی ماه سال جاری به طور میانگین ۵۱ درصد بیشتر از دیماه سال گذشته برای خرید یک «مجموعه کالاها و خدمات یکسان» هزینه کردهاند.
نرخ تورم نقطهای گروه عمده «خوراکیها، آشامیدنیها، و دخانیات» با افزایش حدود چهار درصدی به ۶۹ درصد رسید. این میزان برای «کالاهای غیرخوراکی و خدمات» ۴١ درصد اعلام شده است.
ابراهیم رئیسی از خرداد ۱۴۰۰ و میانه تبلیغات انتخابات ریاستجمهوری تا کنون، بارها وعده «تغییر وضع موجود به نفع مردم»، «تک رقمی شدن تورم» و یا «رفع فقر مطلق» را داده است.