بنا بر اعلام بانک مرکزی ایران در روز پنجشنبه ۲۳ آبان بهای ۱۹ ارز افزایش یافت. همزمان گزارشها از بازار ارز در ایران حاکی از این است که نرخ هر دلار در کشور به ۳۲ هزار و ۱۰۰ تومان رسیده است.
همزمان با اوج گرفتن بهای دلار، خبرگزاری مهر گزارش داده است که طلا نیز دوباره گران شده و قیمت هر سکه تمام بهار آزادی روز پنجشنبه در تهران به ۱۵ میلیون و ۵۰ هزار تومان رسیده است.
اوج گرفتن بهای ارز و طلا در حالی ادامه دارد که کمتر از یک ماه پیش، در پی تداوم نوسان بازار ارزهای خارجی در ایران مقامات قضایی ضمن مسدود کردن ۱۱ کانال تلگرامی عدهای را به عنوان «اخلالگران اقتصادی و ابربدهکاران بانکی» بازداشت کردند.
حسین رحیمی، رئیس پلیس پایتخت، روز سهشنبه ۳۱ خرداد اعلام کرد که با توجه به «نوسانات ارزی» پلیس امنیت اقتصادی «طرحهای ویژهای» را به اجرا گذاشته است که در این طرحها «۳۹ نفر از سرشبکههای مجازی و دلالان ارز بازار دستگیر شدند.»
تداوم التهاب در بازار ارز در حالی است که ابراهیم رئیسی از خرداد ۱۴۰۰ در تبلیغات انتخابات ریاستجمهوری، بارها رونقبخشی «سریع و انقلابی» به اقتصاد ایران، «تک رقمی شدن تورم» و «رفع فقر مطلق» را با ساز و کاری که «جراحی بزرگ اقتصادی» خوانده شده، وعده دادهاند.
قوه قضاییه جمهوری اسلامی روز ۲۰ تیر اعلام کرد هر نوع نگهداری، حمل و یا عرضه انواع ارزهای خارجی بدون داشتن مدارک خرید، قاچاق ارز به شمار میآید. دولت نیز پیش از این در مصوبهای اعلام کرده بود برای قاچاقچی ارز به شمار نیامدن، شهروندان باید دارایی ارزی پیشین خود را نیز در سامانه معاملات ارزی ثبت کنند.
بنا بر مصوبات جدید دولت، صاحبان ارز برای این که با اتهام «قاچاق ارز» و پیامدهای آن مواجه نشوند، باید دارایی ارزی خود را که از گذشته نیز داشتهاند، در سامانه معاملات ارزی به ثبت برسانند و هر نوع خرید و فروش ارز نیز باید در این سامانه ثبت بشود.
بر اساس این قانون، «شخصی که بیش از سه بار مرتکب قاچاق شده، صرف نظر از این که در هر مرتبه تحت تعقیب قرار گرفته یا خیر، در صورتی که ارزش کالای قاچاق در هر مرتبه بیش از ۱۰ میلیون تومان باشد، قاچاقچی حرفهای محسوب میشود.»