در پی افت شاخص کل بازار بورس تهران در روزهای گذشته، رئیس هیئت عامل صندوق تثبیت بازار سرمایه روز جمعه یکم بهمن گفت بخشی از منابع مالی صندوق توسعه ملی به صندوق تثبیت بازار سرمایه واریز شده است.
به گزارش خبرگزاری ایرنا، امیرمهدی صبایی افزود: «در وضعیت فعلی بازار سرمایه، قرار است تا تأمین مالی برای بازار سرمایه از طریق صندوق توسعه ملی صورت بگیرد که از مدتها قبل پیگیر واریز آن بودهایم.»
صبایی این مبلغ را «بالغ بر ۱۰ هزار میلیارد تومان» اعلام کرد که بخشی از آن به گفته او ۳۰ دی به صندوق تثبیت بازار سرمایه واریز شد.
صندوق تثبیت بازار سرمایه در راستای اجرای «ماده ۲۸ قانون رفع موانع تولید رقابتپذیر و ارتقاء نظام مالی» با هدف مقابله با رکود و فشار عرضهها در بازار سرمایه و برای تثبیت، کنترل و کاهش مخاطرات سامانهای یا فرادستگاهی ایجاد شده است.
«حفظ شرایط رقابت منصفانه، جلوگیری از ایجاد و تداوم ترس فراگیر در زمان وقوع بحرانهای مالی و اقتصادی و اجرای سیاستهای عمومی و حاکمیتی در بازار سرمایه، و جلب اطمینان سرمایهگذاران خرد برای تداوم فعالیت در این بازار» از دیگر اهداف تشکیل این صندوق اعلام شده است.
در پی ادامه سقوط شاخص کل بازار بورس تهران روز پنجشنبه گروهی از سهامداران بورس در مقابل مجلس شورای اسلامی تجمع اعتراضی برگزار کردند و ضمن شعار دادن علیه مجلس و دولت، ابراهیم رئیسی را دروغگو نامیدند و خواستار استعفای وزیر اقتصاد شدند.
معترضان شعارهایی از جمله «مرگ بر این دولت مردمفریب»، «خاندوزی حیا کن، وزارت رو رها کن»، «مجلس شش درصدی نخواستیم»، «وعدههای سهروزه، پول ملت میسوزه» و «رئیسی دروغگو» سر دادند.
عباس عبدی، روزنامهنگار، در توییتی شعارهای سهامداران بورس را یادآور «زمان به حساب گذاشتن چکهای بیمحلی» دانسته که در انتخابات کشیده شده و پرسیده است: «چرا کسانی که هیچ رقیب انتخاباتی هم نداشتند، چنین وعدههای توخالی و بیپایهای را دادند؟» او این وضعیت را «نشاندهنده سطح بسیار نازل سیاستورزی در ایران» توصیف کرده است.
روز چهارشنبه با ادامه سقوط شاخص کل بازار بورس تهران، در مجمع عمومی فوقالعاده بانک دی میان برخی سهامداران و مدیران تنش و درگیری رخ داد.
سهشنبه ۲۸ دی، شاخص کل بورس تهران «۳۰ هزار و ۵۴۰ واحد» کاهش یافت که «بزرگترین سقوط شاخص کل بورس پایتخت در سه ماه اخیر» بود.
سقوط مجدد ارزش سهام در بورس در حالی است که یک مقام سازمان بورس و اوراق بهادار ایران پیش از این اعلام کرده بود معاملات در بازار سرمایه کشور نسبت به «روزهای اوج بازار در سال ۹۹»، به «یکپنجم» کاهش یافته است.
استقبال مردم از سرمایهگذاری در بازار بورس ایران و خرید سهام دولتی و اوراق بهادار در سال گذشته با تشویق مقامات جمهوری اسلامی صورت گرفت.