لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
سه شنبه ۱۷ مهر ۱۴۰۳ ایران ۱۰:۳۵

کرونا در ایران|  پایین بودن نرخ تزریق دز سوم؛ وزارت بهداشت می‌گوید نیاز به واردات واکسن نیست


در حالی که هنوز آمار روزانه مرگ و‌میر ناشی از ابتلا به کرونا در ایران دو رقمی است و هزار و ۱۶۹ نفر در بخش مراقبت‌های ویژه تحت درمان هستند، داده‌های وزارت بهداشت ایران نشان می‌دهد از ۷۰ میلیون نفر از افراد واجد شرایط، تنها ۵۷ میلیون نفر دو دز واکسن را تزریق کرده‌اند.

همچنین نرخ تزریق دز سوم نیز که از دید بسیاری از کارشناسان بهداشتی برای پیشگیری از عوارض وخیم ابتلا به امیکرون ضروری است هنوز به ۲۷ میلیون نفر نرسیده است.

از طرفی وزیر بهداشت ایران از آغاز تزریق دز چهارم واکسن از شهریور و مهر خبر داده است.

یک استاد اپیدمیولوژی‌ دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی می‌گوید نمی‌توان به صورت «چشم‌بسته» واکسن تزریق کرد. حمید سوری گفت تا زمانی که سطح ایمنی جامعه را به صورت تفکیکی نسنجیم نمی‌توانیم با یک نسخه واحد واکسیناسیون، کرونا را مدیریت کنیم.

وزارت بهداشت ایران، در ارائه آمار تفکیکی واکسن‌ها و انتشار نتایج مطالعات آنها شفاف عمل نکر‌ده است.

مسعود یونسیان، استاد اپیدمیولوژی دانشگاه علوم پزشکی تهران چندی پیش گفته بود که اهتمامی برای انتشار اطلاعات درباره اثربخشی واکسن‌ها در پیشگیری از بستری و فوت ناشی از کرونا در وزارت بهداشت وجود ندارد.

بسیاری از افراد، به دلیل عدم اعتماد به واکسن‌های‌ موجود در ایران از تزریق آن خودداری کرده‌اند.

با این حال، معاون بهداشت وزارت بهداشت ایران می‌گوید دیگر نیازی به واردات واکسن نیست. کمال حیدری گفت ۵۰ میلیون دز واکسن در زنجیره سرد کشور وجود دارد.

وزارت بهداشت ایران، واردات واکسن را از بهمن‌ماه متوقف کرده است و عدم اقدام این وزارتخانه برای ترخیص واکسن‌های اهدایی از گمرک فرودگاه، چند روز پیش با انتقادهای زیادی روبرو شد.

رئیس هیأت امنای صرفه‌جویی ارزی در معالجه بیماران گفته است که واکسن‌سازان ایرانی تاکنون ۴۰ میلیون دز واکسن به وزارت بهداشت تحویل داده‌اند. حسین صفوی گفت خرید ۳۵ میلیون دز دیگر برای امسال دیده پیش‌بینی شده است.

این در حالی است که محمد مخبر، پیش از رسیدن به سمت معاونت ریاست جمهوری و زمانی که رئیس ستاد اجرایی فرمان امام بود وعده داده بود که تا پایان شهریور سال گذشته، ۵۰ میلیون دز از واکسن برکت به وزارت بهداشت تحویل داده شود.

کارشناسان بهداشتی بارها از مقامات جمهوری اسلامی ایران خواسته‌اند تا واکسن‌های با کیفیت وارد کنند اما تمرکز آنها بیشتر بر روی تبلیغ برای واکسن‌های تولید داخل بوده است.

هیچ یک از واکسن‌های ایرانی تاکنون مجوز سازمان بهداشت جهانی را دریافت نکرده‌اند.

جدول سازمان بهداشت جهانی نشان می‌دهد از ایران، دو واکسن برکت و اسپایکوژن، برای دریافت مجوز مصرف اضطراری درخواست داده‌اند. واکسن برکت، از دهم فرودین وارد مرحله بررسی داده‌ها شده است و اسپایکوژن دو مرحله عقب‌تر است و در فاز بررسی اولیه قرار دارد.

XS
SM
MD
LG