لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۲۲ مهر ۱۴۰۳ ایران ۱۷:۲۵

کرونا در ایران | اعلام آمادگی ایران برای کمک به مهار کرونا در چین به‌رغم افزایش موارد بستری در ۱۲ استان


معاونت بهداشت وزارت بهداشت ایران اعلام کرده است که در هفته سوم فروردین، بستری مبتلایان کرونا در ۱۲ استان کشور افزایش یافته است.

تهران، خراسان رضوی، یزد، فارس، اصفهان و بوشهر از جمله استان‌هایی هستند که گفته شده با «افزایش بارز» بیماران بستری روبرو بوده‌اند.

بر اساس این گزارش، شمار مبتلایان سرپایی در هفته اخیر ۲۰ هزار و ۶۸۶ نفر اعلام شده است.

وزارت بهداشت اعلام کرده است که استان تهران با افرایش موارد مرگ در هفته اخیر مواجه شده است و این آمار از متوسط کشوری بالاتر رفته است.

فرمانده عملیات مقابله با کرونا استان تهران گفته است در حالی که رعایت پروتکل‌های بهداشتی از سوی اصناف به ۸۰ درصد رسیده بود، این رقم در حال حاضر حدود ۵۰ درصد است.

به رغم آنکه نرخ واکسیناسیون دز سوم در ایران همچنان پایین است و موجودی هر واکسن به دلیل عدم ارائه آمار تفکیکی توسط وزارت بهداشت مشخص نیست.

این درحالی است که ابراهیم رئیسی می‌گوید ایران آماده «ارسال واکسن» و «انتقال تجربه‌های علمی» به چین است.

او افزود چین در بحران کرونا، «کمک بزرگی» به ایران کرد.

به دنبال دستور رهبر جمهوری اسلامی مبنی بر ممنوعیت واردات واکسن کرونا از آمریکا و بریتانیا و عدم موفقیت نهادهای داخلی در تولید انبوه واکسن، ایران مجبور شد از چین و روسیه واکسن وارد کند.

این تعلل در واردات واکسن باعث شد که آمار مرگ ‌و‌ میر ناشی از کرونا در ایران به شدت افزایش پیدا کند.

در واکسیناسیون عمومی ایران، عمدتا از واکسن سینوفارم ساخت چین استفاده شده است.

واکسن‌های سینوفارم و سینووک چین مجوز مصرف اضطراری سازمان بهداشت جهانی را دارند.

رئیس‌جمهوری ایران همچنین گفته است که شرکت‌های تولیدکننده واکسن ایرانی قادر هستند واکسن «مازاد نیاز» را صادر کنند و افغانستان نیز برای صادرات واکسن مورد توجه است.

هر چند نرخ واکسیناسیون در افغانستان پایین است، اما این کشور از طریق برنامه کوواکس سازمان بهداشت جهانی به واکسن‌های معتبری چون «جانسون اند جانسون» و آسترازنکا دسترسی دارد اما با قدرت گرفتن طالبان، ارسال واکسن‌های اهدایی آمریکا به این کشور با تأخیر روبرو شده است.

در ایران، واکسن برکت که تبلیغ زیادی بر روی آن شد و تا شهریور گذشته قرار بود ۵۰ میلیون دز از آن تحویل وزارت بهداشت شود، تا بهمن‌ماه تنها توانست ۱۴ میلیون دز واکسن تحویل دهد.

مقامات وزارت بهداشت ایران می‌گویند مستندات این واکسن برای دریافت مجوز تحویل سازمان بهداشت جهانی شده است.

مینو محرز، از دست‌اندرکاران واکسن برکت گفته است که «به زودی» نمایندگان سازمان بهداشتی جهانی از خط تولید این واکسن بازدید خواهند کرد.

در حال حاضر هیچ یک از واکسن‌های ایرانی تأییدیه جهانی ندارند.

XS
SM
MD
LG