همزمان با افزایش موارد ابتلا به ویروس کرونا در ایران، مقامات بهداشت و درمان با تأکید بر اقدام فوری برای جلوگیری از پیشروی موج هفتم همهگیری، نسبت به نحوه برگزاری مراسم محرم و پیادهروی اربعین هشدار دادند.
بر اساس گزارش وزارت بهداشت ایران، با اوج گرفتن دوباره همهگیری کرونا در ایران، در ۲۴ ساعت منتهی به روز پنجشنبه ۳۰ تیر، ۲۹ تن دیگر از شهروندان جان خود را از دست دادند و آمار اعلامشده جانباختگان در اثر ابتلا به ویروس کووید ۱۹ به ۱۴۱ هزار و ۵۹۳ تن رسید.
بنا بر اعلام وزارت بهداشت، طی یک روز گذشته هفت هزار و ۹۱۵ مورد جدید ابتلا به کووید ۱۹ شناسایی شد و از میان آنها یک هزار و ۱۹۸ تن بستری شدند. با افزودن این اعداد به آمار رسمی اعلامشده پیشین، مجموع ابتلا به ویروس کرونا در ایران به هفت میلیون و ۳۰۳ هزار و ۵۵۰ تن میرسد.
بر اساس تازهترین وضعیت هشدار شیوع کرونا در ایران، ۱۵ شهرستان در وضعیت قرمز، ۳۵ شهرستان نارنجی، ۲۰۸ شهرستان زرد و ۱۹۰ شهرستان در وضعیت آبی قرار دارند.
به گزارش خبرگزاری مهر، به گفته محسن فرهادی معاون فنی مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت، استفاده از ماسک در ایران «به کمتر از ۵۰ درصد» رسیده است.
مسعود یونسیان استاد اپیدمیولوژی دانشگاه علوم پزشکی تهران نیز با تأکید بر روند رو به افزایش زیرسویه «بیاِی۵» امیکرون هشدار داده، و با اشاره به مراسم ماه محرم و پیاده روی اربعین گفته است که اگر «اقدامات عاجل» نکنیم، «شرایط موج هفتم با شش موج قبلی متفاوت خواهد بود.»
علیرضا ناجی رئیس مرکز تحقیقات ویروسشناسی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی نیز بر ضرورت ماسک زدن «در فضای باز با ازدحام» تأکید کرده و کاهش استفاده از ماسک را «نتیجه اطلاعرسانیهای نادرست» دانسته که موجب «جولان مجدد ویروس» شده است.
بهرام عیناللهی، وزیر بهداشت، درمان، و آموزش پزشکی، اوایل هفته جاری اعلام کرده بود که ایران وارد «موج هفتم» شیوع بیماری کووید ۱۹ شده است.
محمد پهلوان کاشی، رئیس کمیته اطلاعرسانی کووید ۱۹ در دانشگاه علوم پزشکی مشهد نیز چهارشنبه ۲۹ تیر گفت، بیشتر موارد ابتلا به کرونا در ایران به زیرسویه «بیاِی۵» مربوط میشود که سرعت سرایت آن ۱۸ برابر بیشتر از نوع اولیه ویروس کرونا است.
به گفته او، روند افزایش تعداد مبتلایان به کرونا «نگرانکننده» است و میزان مراجعه بیماران به مراکز درمانی و تعداد بستریها «هر ۱۰ روز دو برابر» میشود.