لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
جمعه ۱۰ فروردین ۱۴۰۳ ایران ۰۵:۱۵

کرونا در ایران | پایان دورکاری و الزام واکسیناسیون برای کارمندان؛ تولید واکسن فخرا در آستانه توقف


وزارت بهداشت ایران از روز ۲۶ مهر تا ۲۷ مهر، ۱۳ هزار و ۳۰۸ بیمار جدید مبتلا به کووید-۱۹ را تأیید کرد.

به این ترتیب، مجموع مبتلایان کرونا در ایران به ۵ میلیون و ۸۰۹ هزار و ۹۶۷ نفر رسید.

همچنین در ۲۴ ساعت گذشته، ۱۶۷ بیمار دیگر جان باختند و مجموع جان‌باختگان کرونا به ۱۲۴ هزار و ۴۲۳ نفر رسید.

بسیاری از جمله تعدادی از مقامات کشور‌ معتقدند آمار واقعی مرگ و ابتلا در ایران چند برابر ارقام رسمی است. 

در حال حاضر بر اساس نقشه رنگ‌بندی شیوع کرونا، ۹ شهر کشور در وضعیت قرمز، ۱۰۶ شهر در وضعیت نارنجی، ۲۲۸ شهر در وضعیت زرد و ۱۰۵ شهر در وضعیت آبی قرار دارند.

  • برنامه‌ریزی برای توقف تولید واکسن وزارت دفاع

مدیر پروژه واکسن فخرا می‌گوید در حال برنامه‌ریزی برای توقف تولید هستند. واکسن فخرا، محصول «سازمان پژوهش‌های نوین دفاعی» (سپند) وابسته به وزارت دفاع ایران است.

احمد کریمی گفت به دلیل سرعت گرفتن واکسیناسیون، انگیزه برای شرکت در مطالعات واکسن‌های داخلی کم شده است.

مدیر پروژه فخرا همچنین گفت: «انتظار داریم‌ حداقل ۱۰ درصد رقم واردات که به کشورهای مختلف از جمله امارات برای واردات واکسن سینوفارم چینی می‌دهیم، به واکسن سازهایی که در مرحله مطالعات بالینی به دلیل واردات واکسن به چالش برخورده‌اند، اختصاص پیدا کند.»

چندی پیش، رئیس مؤسسه تحقیقات واکسن و سرم‌سازی رازی نیز گفت قرار بود از داروسازی‌های پاستور و رازی واکسن پیش‌خرید شود که به گفته او عملاً اتفاق نیافتاد.

علی اسحاقی در گفت وگو با اعتماد آنلاین گفت قرار بود ۴۰ هزار داوطلب طی ۲۵ روز در فاز سوم کار آزمایی بالینی شرکت کنند، اما در این مدت حدود ۱۳ هزار داوطلب در مطالعات شرکت کردند.

از طرفی، مدیر کارخانجات داروسازی اکتوور ایران که واکسن اسپوتنیک روسیه را تولید می‌کند، می‌گوید نزدیک به دو ماه است که اطلاعات کامل این واکسن در اختیار سازمان غذا و دارو قرار داده‌ شده است.

رضا مستوفی گفت با توجه به اینکه بازار داخلی با واردات واکسن‌های مختلف اشباع شد، برای مجوز اضطراری اقدام نشد.

حدود یک ماه پیش، محمد کریمی‌نیا، معاون قرارگاه پدافند زیستی گفته بود قرارداد اسپوتنیک و شرکت اکتوور مبنی بر تولید واکسن در ایران و انتقال دو میلیون دز در ماه به روسیه بود، اما کیانوش جهانپور، مدیر وقت روابط عمومی وزارت بهداشت، خروج هرگونه واکسن کرونا از ایران را ادعایی کذب خواند.

در تیرماه، محمد مخبر، رئیس ستاد اجرایی فرمان امام که به عنوان معاون اول ابراهیم رئیسی منصوب شد، وعده داده بود که تا پایان شهریور ۵۰ میلیون دز واکسن برکت تحویل داده شود، اما سخنگوی ستاد اجرایی فرمان امام می‌گوید تاکنون بیش از ۷.۵ میلیون دز واکسن برکت تحویل وزارت بهداشت شده است.

خبرگزاری فارس، نزدیک به سپاه پاسداران ایران، چندی پیش در گزارشی دلیل تأخیر در تولید واکسن برکت را ابتلای «مهندسان چینی و هندی» خط تولید واکسن و «تحریم‌های آمریکا» عنوان کرد.

مقامات جمهوری اسلامی ایران، هزینه زیادی صرف تبلیغ واکسن‌های داخلی کرده اند با این حال، هیچ یک از این واکسن‌ها تاکنون سهم عمده‌ای در واکسیناسیون عمومی نداشته است.

  • الزام واکسیناسیون برای حضور در محل کار؛ بازگشایی مدارس به صورت ترکیبی

در حالی که سازمان اداری و استخدامی کشور روز دوشنبه با صدور بخشنامه‌ای از لغو کامل دورکاری کارمندان و لزوم واکسیناسیون برای حضور در محل کار خبر داد، معاون فنی مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت گفته است واکسن زدن اجباری نیست.

محسن فرهادی گفت کارکنان دولتی، نهادهای مردمی و شرکت‌های خصوصی که کارت واکسن نداشته باشند باید برای حضور در محل کار هر ۷۲ ساعت یک بار تست پی‌سی‌آر بدهند.

از طرفی، معاون درمان وزارت بهداشت می‌گوید: «وقتی مردم به راحتی به رستوران رفته و غذا می‌خورند، اینکه بگوییم ادارات با نصف ظرفیت کار کنند، معقولانه نیست.»

قاسم جان‌بابایی افزود مؤلفه اصلی بحث باز شدن تمام ادارات و سازمان‌ها رعایت پروتکل‌ها است.

در مورد بازگشایی مدارس که در هفته‌های اخیر تأکید زیادی بر آن شده است، دبیر کمیته علمی کشوری کووید-۱۹ گفت این کمیته در این مورد«انعطاف‌پذیر» است.حمیدرضا‌ جماعتی می‌گوید بازگشایی‌ها باید با تعداد کم روزها انجام شود، بدون اینکه اقدامات و آموزش‌های مجازی تعطیل شود.

سرپرست وزارت آموزش و پرورش نیز گفت مدارس شهری و پرجمعیت از نیمه آبان تا آخر آبان بازگشایی حضوری یا ترکیبی خواهند داشت.به گفته علیرضا کاظمی، ۷۰ درصد از دانش آموزان و ۸۵ درصد از معلمان و افرادی که با دانش آموزان در ارتباط هستند، واکسینه شده‌اند.

پایان دورکاری و بازگشایی مدارس در حالی مطرح می‌شود که منع تردد شبانه همچنان پابرجا است.

XS
SM
MD
LG