وزارت بهداشت ایران از روز ۷ آذر تا ۸ آذر، ۴ هزار و ۳۱۰ بیمار جدید مبتلا به کووید-۱۹ را تأیید کرد.
به این ترتیب، مجموع مبتلایان کرونا در ایران به ۶ میلیون و ۱۱۳ هزار و ۱۹۲ نفر رسید.
همچنین در ۲۴ ساعت گذشته، ۸۲ بیمار دیگر جان خود را از دست دادند و مجموع جانباختگان کرونا را به ۱۲۹ هزار و ۷۱۱ نفر رساندند.
بسیاری از جمله تعدادی از خود مقامات کشور معتقدند آمار واقعی مرگ و ابتلا در ایران چند برابر ارقام رسمی است. در حال حاضر ۲۲ شهرستان در وضعیت نارنجی و ۲۰۷ شهرستان در وضعیت زرد قرار دارند.
- بیتوجهی به محدودیتها و ازسرگیری کنسرتها
در پی نگرانیها بابت ورود گونه جدید کرونا به ایران، مقامات بهداشتی این کشور از آغاز «مراقبتهای مرزی» خبر دادهاند. هر چند روز گذشته بهرام عیناللهی، وزیر بهداشت ایران گفته بود «با همه مراقبتها، احتمال ورود ویروس وجود دارد و باید آماده باشیم.»
در عین حال، گزارشهایی مبنی بر عدم اعمال درست محدودیتها در فرودگاه در فضای مجازی منتشر شده است.
از طرفی، مقامات کشورهای زیمبابوه و مالی - که گونه «امیکرون» ویروس کرونا در آنها شیوع یافته است - به ایران سفر کردند تا در مورد شماری از مسائل اقتصادی گفتگو کنند؛ دیداری که حتی روزنامه اطلاعات چاپ ایران هم آن را «غیرضروری» و حاکی از «بیتدبیری» و «ناهماهنگی میان دستگاههای مسئول» خوانده است.
رئیس مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت گفته است در صورتی که شیوع اومیکرون در ایران « به حد زیادی» برسد، محدودیتها دوباره اعمال شده و نسبت به تعطیل کردن مدارس اقدام خواهد شد.
در عین حال وزارت بهداشت ایران از آذرماه، طرح قرنطینه هوشمند را به اجرا گذاشته است و حتی کنسرتها نیز پس از ۲۱ ماه از سر گرفته شدهاند.
بهمن بابازاده، خبرنگار حوزه موسیقی در صفحه توییتر خود از فروش تمامی بلیتهای کنسرت بهنام بانی در تبریز خبر داده است.
- کاهش «نگرانکننده» رعایت پروتکلهای بهداشتی
معاون بهداشت وزارت بهداشت، رعایت پروتکلهای بهداشتی را حدود ۴۷.۶ درصد و «نگرانکننده» توصیف کرده است. کمال حیدری گفت میزان استفاده از ماسک ۵۰ درصد است.
خبرگزاری تسنیم گزارش داده است که آذبایجان شرقی با ۶۱ درصد در صدر جدول رعایت پروتکلهای بهداشتی و بوشهر در قعر این جدول قرار دارد.
این خبرگزاری همچنین نوشته است که میزان رعایت نکات بهداشتی در مترو کمتر از ۳۰ درصد و در اتوبوسها ۵۵ درصد است.
- گروهبندی سنی برای ترزیق دز یادآور با واکسنهای ایرانی
در حالی که نیاز به تزریق دز یادآور قوت گرفته است، معاون وزیر بهداشت در شبکه خبر صدا و سیما گفت فعلا تنها افراد بالای ۶۰ سال و کسانی که بیماریهای زمینهای دارند از دز یادآور بهرهمند میشود و به زودی در مورد سنین ۵۰ به بالا تصمیمگیری خواهد شد.
در همین حال، علیرضا زالی، فرمانده ستاد مقابله با کرونا در کلانشهر تهران گفته است که گروه سنی ۳۰ تا ۴۰ سال بیشترین مبتلایان به کرونا در تهران را تشکیل میدهند.
رئیس مرکز مدیریت بیماری های واگیر وزارت بهداشت میگوید تقسیم بندی سنی برای تزریق دوز سوم واکسن کرونا برای جلوگیری از ازدحام جمعیت در مراکز واکسیناسیون اعمال شده است. محمدمهدی گویا گفت برای تزریق دز سوم، «بیشترین تکیه» بر واکسنهای ایرانی خواهد بود.
در همین حال، ممکن است ذخیره واکسن برای تزریق دز یادآور به کسانی که دو دز خود را زدهاند کافی نباشد.
کمال حیدری، معاون بهداشت وزارت بهداشت گفته است که ذخیره واکسن تا ۵۰ روز آینده تأمین است.
چندی پیش نیز وزیر بهداشت ایران از احتمال توقف واردات واکسن خبر داد و گفت، هدف این است که «با تکیه بر توان داخلی پیش برویم.»
در سه روز گذشته، تزریق روزانه دز نخست واکسن، زیر ۱۰۰ هزار دز بوده است و بر اساس آمار، هنوز ۱۵.۳ درصد از جمعیت بالای ۱۲ سال، هنوز دز اول خود را دریافت نکردهاند.