لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
شنبه ۶ مرداد ۱۴۰۳ ایران ۰۶:۵۸

پیام‌های «شادباش» وزارت خارجه ایران برای مسیحیان؛ نوکیشان مسیحی «زیر سایه سرکوب» زندگی می‌کنند


آرشیو
آرشیو

حسین امیرعبداللهیان، وزیر امور خارجه ایران، و سعید خطیب‌زاده، سخنگوی وزارت امور خارجه، روز شنبه ۴ دی ماه در پیام‌هایی جداگانه کریسمس را به مسیحیان سراسر جهان و «به‌ویژه هم‌میهنان مسیحی» تبریک گفتند.

آرزوی «کریسمس شاد» برای مسیحیان از سوی وزارت خارجه جمهوری اسلامی در حالی است که شهروندان مسیحی ایران و به‌ویژه نوکیشان مسیحی از بدو تاسیس حکومت جمهوری اسلامی با تبعیضی نظام‌مند روبرو بوده‌اند.

طبق اصل ١٣ قانون اساسی، مسیحیان ایرانی یکی از سه اقلیت دینی به رسمیت شناخته شده از سوی حکومت جمهوری اسلامی ایران هستند.

اگرچه هویت رسمی مبتنی بر فقه تشیع جمهوری اسلامی موجد ساختاری تبعیض‌آمیز نسبت به اقلیت‌های دینی و مذهبی غیرشیعه از جمله مسیحیان در ایران بوده است، به نظر می‌رسد مسیحیان فارسی‌زبان، یعنی فرزندان والدین مسلمان، با تبعیضی مضاعف روبرو بوده باشند.

اما دلیل این تبعیض مضاعف چیست؟

فرد پطروسیان، روزنامه‌نگار و پژوهشگر، شهریور امسال در گفت‌وگویی با «ایران‌وایر» گفت: «نظام حاکم بر جمهوری اسلامی خودش را پرچمدار اسلام شیعه می‌داند و نوکیشان با روی گرداندن از آنچه اساس این نظام بر آن استوار است، یعنی اسلام، برای مسئولان یک چالش دشوار به حساب می‌آیند.»

کشیش بهنام ایرانی که به دلیل ایمان به مسیحیت شش سال را در زندان‌های جمهوری اسلامی به سر برد، اوایل خرداد سال جاری به ایران‌وایر گفت درگذشتگان مسیحی فارسی‌زبان اجازه دفن در گورستان‌های آشوریان یا ارمنیان را دارند، زیرا اصرار بر مسیحی بودن آنها سبب می‌شود حکومت اجازه دفن‌شان در گورستان‌های مسلمانان را ندهد مبادا آنها را «نجس» کنند.

سازمان مردم‌نهاد و غیرانتفاعی «ماده ١٨» مستقر در لندن با هدف ترویج آزادی دینی و حمایت از مسیحیان ایرانی تحت ستم، در گزارش مفصلی با عنوان «زندگی در زیر سایه سرکوب: وضعیت نوکیشان مسیحی در ایران» که ٢١ مرداد سال جاری منتشر کرد، ضمن برشمردن انواع و اشکال اتهامات منتسب به نوکیشان مسیحی از قبیل «ارتداد»، «سب‌النبی»، «توهین به مقدسات اسلام»، و «اقدام علیه امنیت ملی» موارد زیادی از قتل‌های فراقضایی و نیز اعدام مومنان نوکیش مسیحی از ابتدای تاسیس حکومت جمهوری اسلامی در ایران را ذکر کرده است.

در چیکده این گزارش آمده است که «از زمان انقلاب اسلامی سال ۱۳۵۷... کلیساهایی که مراسم پرستش به زبان فارسی دارند، یا تعطیل شدند و یا از پذیرش نوکیشان مسیحی منع گردیدند.»

بر اساس این گزارش، زندان، شکنجه، و تبعید، مصادره و تبدیل املاک متعلق به مسیحیان، و محرومیت از حق تحصیل و کار از جمله ابزارهای مورد استفاده جمهوری اسلامی برای مجازات مسیحیان فارسی‌زبان است.

سازمان ماده ١٨ همچنین فهرستی از حدود ١٠٠ نفر از نوکیشان زندانی، آزادشده، و یا افراد منتظر حکم دادگاه را منتشر کرده است.

منصور برجی، بنیان‌گذار و مدیر این سازمان، شهریور ماه در گفت‌وگویی با صدای آمریکا گفته بود با حاکم شدن قشر تندرو در همه لایه‌های حکومتی، نگرانی‌ها درباره شرایط مسیحیان و سایر اقلیت‌های مذهبی تشدید شده است.

ایران از سال ۱۹۹۹ و به دلیل نقض شدید آزادی های مذهبی، در زمره «کشورهای با نگرانی ویژه» در ذیل قانون آزادی مذهبی بین المللی مصوب ۱۹۹۸ قرار دارد. آنتونی بلینکن، وزیر خارجه آمریکا، بر اساس تازه‌ترین گزارش وضعیت آزادی مذهبی تاکید کرده است که حکومت جمهوری اسلامی ایران همچنان به ارعاب، آزار، اذیت و بازداشت اعضای اقلیت‌های مذهبی، از جمله بهائیان، مسیحیان، یهودیان، زرتشتیان، مسلمانان سنی، و دراویش، ادامه می‌دهد.

مطالب مرتبط

XS
SM
MD
LG