ابراهیم فیروزی، نوکیش مسیحی که دوران تبعید خود را در شهر راسک از توابع شهرستان سرباز استان سیستان و بلوچستان سپری میکند، معتقد است هدف مقامات جمهوری اسلامی ایران از صدور احکام تبعید که جزو مجازاتهای تکمیلی محسوب میشود تنها آزار شهروندانی است که این حکم برای آنها صادر میشود، آزاری که از دید مقامات، قانونی جلوه داده میشود.
ابراهیم فیروزی، نوکیش مسیحی در ایران، روز پنجشنبه ۵ تیر در گفتگو با صدای آمریکا در رابطه با وضعیت شهر راسک از توابع شهرستان سرباز، شهری که در آن دوران تبعید خود را سپری میکند گفت، در شهر راسک هیچگونه امکانات پزشکی وجود ندارد و آن شهر از داشتن بیمارستان و حتی بهداری محروم است. او که نبود امکانات پزشکی را یکی از مشکلات خود در دوران تبعید عنوان میکند میگوید اگر روزی بیمار شود این شهر حتی جایی برای مداوای او ندارد و تنها یک داروخانه در شهر راسک وجود دارد که داروهای آنجا نیز تکمیل نیست.
این نوکیش مسیحی، شرایط زندگی در تبعید را این گونه توصیف میکند که فرد تبعیدی اجازه خروج از محدوده شهر را ندرد، هر ۲۴ ساعت یکبار باید خود را برای حضور و غیاب به کلانتری معرفی کند، و برگهای به نام برگه حضور را امضا کند.
ابراهیم فیروزی در گفتگوی خود با صدای آمریکا تعداد شهروندان تبعیدی در شهر راسک را دستکم ۵ نفر اعلام کرد و گفت که شهر راسک یک شهر تبعیدگاهی محسوب میشود و اتهامات افرادی که همراه با او در این شهر تبعید هستند مربوط به جرائم مدنی بوده و هیچ یک از آنها اتهامات عقیدتی و سیاسی ندارند.
این نوکیش مسیحی میگوید تا به امروز سه بار به زندان محکوم شده است. او اولین بار سال ۱۳۸۹ توسط دادگاه انقلاب شهرستان رباط کریم به اتهام «تبلیغ مسیحیت» به ۱۰ ماه زندان محکوم شد. آقای فیروزی پس از آن در مرداد ماه سال ۱۳۹۲ بار دیگر توسط دادگاه انقلاب شهرستان رباط کریم به اتهام «تبلیغ علیه نظام جمهوری اسلامی»، «راه اندازی و هدایت تشکل انحرافی بشارتی مسیحیت»، و «راه اندازی سایت مسیحی» به یکسال زندان و دو سال تبعید محکوم شد. او در نهایت در فروردین ۱۳۹۴ در حالی که دوران محکومیت خود را در زندان رجاییشهر سپری میکرد، در پرونده جداگانهای توسط شعبه ۲۸ دادگاه انقلاب به ریاست قاضی مقیسه به اتهام «تشکیل گروه به قصد بر هم زدن امنیت کشور» به پنج سال زندان دیگر محکوم شد و آن حکم در تاریخ ۲۵ دی ماه سال ۱۳۹۵ توسط دادگاه تجدیدنظر تایید شد.
ابراهیم فیروزی در تاریخ ۴ آبان ماه سال ۹۸ پس از سپری کردن دوران محکومیت خود از زندان رجاییشهر کرج آزاد و روز سهشنبه ۲۱ آبان برای اجرای حکم دو سال تبعید خود راهی شهرستان سرباز واقع در استان سیستان و بلوچستان شد و خود را به دادسرای عمومی و انقلاب راسک معرفی کرد.
آقای فیروزی به صدای آمریکا گفت، با آن که پیش از این حکم دو سال تبعید برای او توسط دادگاه انقلاب شهرستان رباط کریم صادر شده بود، اما مقامات وی را به ۸ ماه تبعید دیگر نیز محکوم کردند. این نوکیش مسیحی همچنین گفت، با آن که او دوران تبعید را دو هفته پس از آزادی با راهی شدن به شهرستان سرباز واقع در استان سیستان و بلوچستان و معرفی به دادسرای عمومی و انقلاب راسک آغاز کرده بود اما مقامات قضایی تاریخ آغاز تبعید او را فرودین ماه سال جاری عنوان کردهاند.
پیشتر برخی از رسانههای حقوق بشری اعلام کرده بودند که فروردین ماه سال ۱۳۹۹ حکم ۲ سال تبعید ابراهیم فیروزی در پرونده تازهای به دلیل غیبت یک روزه برای سپری کردن دوران تبعید، توسط دادگاه انقلاب رباط کریم به دو سال و ۸ ماه افزایش پیدا کرده است؛ همچنین مسئولان قضایی شهرستان رباط کریم و دادستانی شهرستان سرباز اعلام کرده بودند که دلیل تغییر تاریخ آغاز تبعید از آبان ماه ۹۸ به فروردین ماه ۹۹، بررسی پرونده غیبت این نوکیش مسیحی بوده است. این در حالی است که آقای فیروزی در طول این مدت از شهرستان سرباز خارج نشده بود.
مایک پمپئو، وزیر خارجه ایالات متحده، اواخر خرداد ماه سال جاری از گزارش سالانه آمریکا درباره آزادی مذهبی در جهان که ۳۳ صفحه از آن به وضعیت آزادی مذهب در ایران اختصاص یافته رونمایی کرد؛ گزارشی که در آن عنوان شده جمهوری اسلامی در سال ۲۰۱۹ نیز به آزار، بازجویی، و بازداشت بهاییان، مسیحیان غیرارمنی به ویژه کسانی که به مسیحیت گرویدهاند (وکیشان)، سنیها، و دیگر اقلیتهای دینی ادامه داده است.
در گزارش وزارت خارجه آمریکا آمده است که ایالات متحده آمریکا با ایران دارای روابط دیپلماتیک نیست و به همین دلیل فرصتی برای بیان نگرانیها در مورد نقض آزادیهای مذهبی و محدودیتهای مربوطه را در دیدارهای دوجانبه نداشته و دولت آمریکا همچنان از جمهوری اسلامی میخواهد به آزادی مذهبی احترام بگذارد.