لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
شنبه ۳ آذر ۱۴۰۳ ایران ۱۲:۱۳

رئیس جمهوری چین در تهران؛ ۱۷ سند همکاری امضا می‌شود


ایران و چین احیای شبکه ارتباطی باستانی موسوم به جاده ابریشم، از طریق راه آهن را در برنامه دارند.
ایران و چین احیای شبکه ارتباطی باستانی موسوم به جاده ابریشم، از طریق راه آهن را در برنامه دارند.

رئیس جمهوری چین در صدر یک هیات بلندپایه سیاسی و اقتصادی برای سفری دو روز وارد تهران شد و در فرودگاه مورد استقبال محمد جواد ظریف، وزیر امورخارجه ایران قرار گرفت.

شی جین پینگ رئیس جمهوری چین در آستانه این سفر با استناد به مناسبات تاریخی دو هزار ساله دو کشور بر امکان گسترش این مناسبات بخصوص در زمینه های تجاری تاکید کرد.

همچنین بنا به گزارش‌های خبری احیای شبکه ارتباطی باستانی موسوم به جاده ابریشم، از طریق راه آهن در دستور کار این سفر قرار دارد.

به گفته ابراهیم رحیم‌پور، معاون وزیر امور خارجه ایران، رئیس جمهور چین را در این سفر دو روزه، ۶ وزیر و ۳ معاون نخست وزیر همراهی می‌کنند. برای رئیس جمهوری چین دیدار با رهبر جمهوری اسلامی، رئیس جمهوری ایران و رئیس مجلس شورای اسلامی درنظر گرفته شده و ۱۷ سند همکاری آماده امضا است.

لیو آن، گزارشگر بخش چینی صدای آمریکا می‌گویدچین می‌خواهد از دوران پس از لغو تحریم‌ها بهره برداری کند: " این نخستین سفر خارجی رییس جمهوری چین به خارج در ۲۰۱۶ است که نشان می‌دهد امسال سیاست خارجی چین بر چه تمرکز دارد. تحریم‌های بین المللی علیه ایران لغو شده و این برای ایران مرحله ای تاریخی است که درهای کشور بر جامعه جهانی باز می‌شود و فرصت‌های بالقوه بسیار مهمی برای همکاری چین و ایران فراهم خواهد شد."

سفر آقای شی به ایران آخرین مرحله از سفر خاورمیانه‌ای او خواهد بود. رئیس جمهوری چین در نامه‌ای که روز پنج‌شنبه منتشر شد با اشاره به روابط دوستانه بین دو کشور می‌گوید او و بسیاری از مردم چین از تاریخ ایران آگاهی دارند.

آقای شی در نامه خود نوشت در قرن سیزدهم، سعدی شاعر بزرگ ایرانی، شرح سفر خود به کاشغر منطقه خودمختار اویغور در سین‌ کیانگ در چین را در اشعارش آورده است.

آقای شی همچنین عنوان کرد که حجم مبادلات دو کشور از زمان آغاز روابط دیپلماتیک در سال ۱۹۷۱ میلادی، به ۵۲ میلیارد دلار در سال ۲۰۱۴ رسیده است.

خانم لیو آن می گوید چین در زمینه سرمایه گذاری در بخش زیر بنایی در ایران نسبت به رقبای اروپایی خود برتری دارد: "مطمئنم هنگام طرح ریزی سفر رییس جمهوری چین به ایران، چین می‌دانسته که با لغو تحریم ها بسیاری از شرکتها از اروپا و از ژاپن برای دسترسی به بازار ایران بویژه بازار انرژی، وارد رقابت خواهند شد. ولی چین در زمینه احداث خط راه آهن و یا تاسیسات زیربنایی برتری دارد و باید منتظر بود آیا در این ارتباط توافقی میان چین و ایران امضا خواهد شد یا نه؟"

آقای شی در نامه خود گفته است به اعتقاد وی همکاری دو کشور می تواند در چارچوب " یک کمربند و یک جاده " که پروژه جاده ابریشم خوانده می شود ، تقویت شود.

خانم لیو آن نیز بر اهمیت این طرح تاکید می کند: "موفقیت طرح شبکه ارتباطی راه آهن و خطوط حمل و نقل میان چین و اروپا که از آسیای مرکزی و آسیای غربی و خاورمیانه به اروپا می رسد، در این است که یک طرح پیشگام اقتصادی و استراتژیک است که ۶۵ کشور را در بر می‌گیرد که دارای یک سوم تولید اقتصادی جهان است. در واقع باید آن را طرح مارشال چین دانست"

به گفته مقام‌های ایران، هیات بلند پایه چین به ریاست شی جین پینگ در گفتگوهای خود با رئیس جمهوری ایران، چند سند راهبردی، شامل سند راهبردی جاده ابریشم را امضا خواهند کرد.

XS
SM
MD
LG