بنابر آمار رسمی دولت چین، رشد اقتصادی این کشور به پایین ترین سطح خود در ۲۵ سال گذشته رسیده است. کاهش رشد اقتصادی چین، تاثیری منفی بر عملکرد بازارهای مهم بورس در گوشه و کنار جهان داشته است.
رشد اقتصادی بالای ۶ درصدی برای بسیاری از کشورهای جهان یک آرزو است، اما نه برای چین. آمارهای رسمی دولت چین نشان می دهد رشد اقتصادی این کشور در سال گذشته ۶ و نه دهم درصد بوده است، که "بدترین عملکرد اقتصاد" این کشور در ۲۵ سال گذشته محسوب شده است.
چین دومین اقتصاد بزرگ جهان است و در سال های خوب خود رشد بالای ۱۱ درصد را هم تجربه کرده است.
دولت این کشور از اواخر سال ۲۰۱۴ میلادی تاکنون شش بار نرخ بهره بانکی را پایین آورده تا تقاضای داخلی افزایش یابد و به تولید بیشتر کمک کند.
برخی از تحلیلگران اعتقاد دارند رشد مصرف به تنهایی نمی تواند به رشد اقتصادی کمک کند.
شی بین، اقتصاددان در شانگهای می گوید رشد مصرف به تنهایی به رشد بلندمدت اقتصاد چین کمک نمی کند، رشد اقتصادی بلند مدت تنها با تولید بیشتر به دست می آید.
بخش تولید چین که موتور محرک اقتصاد این کشور است در این سال ها از بخش خدمات عقب افتاده و سهم آن در تولید ناخالص ملی با کاهشی قابل توجه به ۷ درصد رسیده است.
اوضاع اقتصادی چین که مناسب نباشد، دیگر بازارها و اقتصادهای مهم هم آسیب می بینند.
روز سه شنبه و با اعلام کاهش رشد اقتصادی چینف شاخص سهام در بازارهای بورس آسیا و استرالیا کاهش یافت.
غیر از این، پایین آمدن رشد اقتصاد چین می تواند خبر بدی برای کشورهایی باشد که چین از آنها مواد اولیه خریداری می کند. ایران هم یکی از همین کشورها است که نفت به چین صادر می کند.