لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
چهارشنبه ۶ تیر ۱۴۰۳ ایران ۱۹:۱۲

سایه نرخ ارز در بازار خودرو؛ قیمتها ترمز بریدند


افزایش قیمت خودرو
افزایش قیمت خودرو

نوسانات نرخ ارز و فتح کانالهای قیمتی جدید در روزهای اخیر باعث شده تا قیمتها در بازار خودرو روند افزایشی داشته باشند به طوری که بنابراعلام منابع خبری، قیمت تمام خودروهای وارداتی، مونتاژی و تولید داخل صعودی بوده است.

خبرآنلاین در گزارشی بازار خودرو را «هیجانی» خواند و نوشت که این هیجان متاثر از نرخ دلار است به طوری که تولیدات ایران خودرو از خانواده پژو حداقل ۵ میلیون تومان در طی ۲۴ ساعت گران شدند.

براساس این گزارش برخی خودروها از جمله تارا با سی میلیون تومان افزایش، رشد قیمت چشمگیری را ثبت کردند.

در بازار خودروی ایران، خودرو دنا پلاس اتوماتیک نیز وارد باشگاه میلیاردی‌ها شده و به قیمت یک میلیارد و ۲۰ میلیون تومان فروخته میشود.

آشفتگی بازار خودرو و رشد بی سابقه قیمتها در یک سال گذشته در حالی رخ داده است که امید قالیباف سخنگوی وقت وزارت صمت، دی ماه سال ۱۴۰۱ اعلام کرده بود که «یک میلیون خودرو در ۶ ماه آینده وارد بازار می‌شود. مقدار عرضه به قدری بالا و بی‌سابقه است که عطش بازار را کاملا برطرف میکند.»

این اظهار نظر در آن زمان هم در پی تاثیر نرخ ارز بار بازار صورت گرفته بود که بر همین اساس قالیباف مدعی شده بود: «به دلیل التهابات ارزی الان خطر خرید خودرو از بازار آزاد بالاست. سیاست ما عرضه خودرو در بورس کالاست. لطفا خودرو را برای حفظ ارزش پول انتخاب نکنید.»

یکسال پس از این اظهار نظرها و برنامه های وزارت صمت برای واردات خودرهای صفر کیلومتر و همچنین واردات خودروهای کارکرده، بازار خودرو همچنان ملتهب است.

مرور خبرهای این حوزه نشان میدهد که در یکسال گذشته نه افزایش تولیدی در عملکرد خودروسازان داخلی ثبت شده، نه تثبیت و کاهش قیمتی رخ داده و نه این که وعد‌ه‌های داده شده برای واردات خودرو در راستای تنظیم بازار عملیاتی شده است.

بر همین اساس است که قیمت دنا پلاس اتوماتیک از ۷۰۰ میلیون در دی ماه سال گذشته به بیش از یک میلیارد تومان در بهمن سال جاری رسیده است.

پژو پارس نیز در یکسال گذشته از ۴۴۵ میلیون به ۷۴۵ میلیون، پژو ۲۰۷ اتوماتیک از ۶۹۰ میلیون به ۸۶۵ میلیون و سمند سورن از ۴۰۰ میلیون به ۶۵۵ میلیون تومان رسیده است.

انحصار مطلق در بازار خودرو و وجود ذینفعان متعدد در این حوزه باعث شده است تا سیاستگذاری‌های صورت گرفته در این بخش به نفع تولید کننده و به زیان مصرف کننده باشد.

کیفیت پایین خودروها، قیمت بسیار بالا، نداشتن امینی و استاندارد و آلاینده بودن محصولات تولید داخل از جمله مواردی است که کارشناسان نسبت به آن انتقاد دارند.

XS
SM
MD
LG