پدر حسین رونقی ملکی، وبلاگ نویس و فعال حقوق بشر در ایران با انتشار یک فایل تصویری در مورد وضعیت فرزند ناپدید شده خود میگوید بازداشت حسین رونقی «آدمربایی بوده و حق نداشتند بدون ابلاغیه پسرم را ببرند.»
حسین رونقی ملکی از روز چهارم اسفند پس از آن که چند تماس تلفنی ناشناس دریافت کرد، ناپدید شده است. او در یک فایل صوتی به برادرش گفته بود: «در صورتی که از من خبری نشد، اطلاعرسانی کنید.»
سید احمد رونقی ملکی در فایل تصویری اختصاصی که روز شنبه ۷ اسفندماه به صدای آمریکا ارسال شد با اشاره به اینکه حسین رونقی ملکی در تاریخ ۴ اسفندماه در خیابان ربوده شده است میگوید، فرزندش از بیماریهای متعددی از جمله غلظت خون، پروستات، از کار افتادگی کلیه و مشکل ریه رنج میبرد و باید فورا تحت عمل جراحی و درمان قرار بگیرد.
آقای رونقی ملکی در ادامه افزوده است: «پسر من را چند روز است بردهاند و بدون دارو و درمان در زندان نگه داشتند، جانش در خطر است و اگر سریع تحت درمان قرار نگیرد جانش را از دست میدهد.»
پدر این وبلاگ نویس و فعال حقوق بشر در ایران «رهبر جمهوری اسلامی، فرماندهان نظام و سپاه، اداره کل اطلاعات کشور و قوه قضائیه» را مسئول جان حسین رونقی ملکی اعلام کرد و خواستار آزادی هرچه سریعتر فرزند خود شد و گفت: «اگر او دچار کوچکترین مشکلی شود این افراد و نهادها باید در آینده «پاسخگوی سازمان ملل باشند.»
سید احمد رونقی ملکی در ادامه خواستار واکنش سازمان ملل، نهادهای حقوق بشر و کسانی شد که برای انسانیت احترام قائل هستند و از حق قانونی مردم دفاع میکنند.
روز جمعه ۶ اسفندماه نیز زلیخا موسوی، مادر حسین رونقی در گفتوگو با بخش فارسی صدای آمریکا، ضمن ابراز نگرانی از وضعیت سلامت این مدافع آزادی بیان، گفت که با گذشت سه روز همچنان در بیخبری و نگرانی به سر میبرند.
مادر حسین رونقی با تاکید بر بیگناهی فرزندش، با دفاع از فعالیت مدنی او به صدای آمریکا گفت «اینها وطنفروش نیستند. آنها که اختلاس کردهاند وطنفروش هستند. قبلا هم به دادستان گفتهام که آنها اختلاس میکنند و مردم تاوان پس میدهند.»
حسین رونقی ملکی که با نام مستعار بابک خرمدین در ایران وبلاگ مینوشت، اولین بار بعد از وقایع سال ۸۸ بازداشت و در دادگاه به ۱۵ سال زندان محکوم شد. وی بعد از سه سال در تیرماه سال ۹۱ آزاد شد اما پس از مدتی در جریان کمکرسانی به زلزلهزدگان آذربایجان بار دیگر بازداشت شد.
این فعال حقوق بشر در ایران سال ۹۳ بار دیگر بازداشت و با اینکه از پزشکان گواهی «عدم تحمل زندان» داشت به زندان منتقل و نهایتا اردیبهشت ماه سال ۱۳۹۵ پس از حدود ۴۰ روز اعتصاب غذا از زندان آزاد شد.
وزارت خارجه آمریکا بارها برخوردهای خشونت آمیز حکومت جمهوری اسلامی با مردم ایران به بهانههای مختلف، و نقض مکرر و مداوم حقوق شهروندان ایران، از جمله حق آزادی بیان و آزادی مطبوعات، توسط عوامل جمهوری اسلامی ایران را محکوم کرده است.