لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
جمعه ۳۱ فروردین ۱۴۰۳ ایران ۰۳:۳۱

گزارش‌ها از بازداشت احتمالی «حسین رونقی ملکی» فعال حقوق بشر در ایران


حسین رونقی ملکی،‌ وبلاگ نویس و فعال حقوق بشر در ایران
حسین رونقی ملکی،‌ وبلاگ نویس و فعال حقوق بشر در ایران

اخبار منتشر شده در شبکه‌های اجتماعی حاکی از احتمال بازداشت حسین رونقی ملکی،‌ وبلاگ نویس و فعال حقوق بشر در ایران است. در حالی نزدیکان او از ناپدید شدن آقای رونقی خبر داده‌اند که او پیشتر از شماره‌ ناشناس، تماس‌هایی دریافت کرده بود.

حسن رونقی ملکی برادر این فعال حقوق بشر در ایران روز چهارشنبه ۴ اسفندماه با اعلام بی خبری از وضعیت آقای رونقی ملکی در توئیتر خود نوشت: «برادرم از صبح که ار خانه خارج شده ازش خبری نیست. طبق گفته بعضی دوستان چندین بار با شماره ناشناس سازمانی باهاش تماس گرفته شده.»

او در ادامه با اشاره به اینکه این فعال حقوق بشر در ایران روز جاری در یک فایل صوتی به برادر خود اطلاع داد در صورت بی‌خبری از وی، اطلاع رسانی شود، گفت در صورت بروز هر اتفاقی برای حسین رونقی ملکی، مسئولیت آن با «بیت رهبری، سپاه و قوه قضاییه» است.


مجید توکلی کنشگر و پژوهشگر سیاسی در ایران نیز با اشاره به اینکه آقای رونقی ملکی «همیشه با شجاعت، صدای مردم بوده و برای دموکراسی، حقوق‌بشر و یک ایران آزاد جنگیده» با اعلام خبر احتمال بازداشت او ، ابراز امیدواری کرد که این فعال سیاسی را سالم و آزاد ببیند.

این اخبار در حالی در شبکه‌های اجتماعی منتشر می‌شود که از نهاد بازداشت‌کننده و یا محل نگهداری آقای رونقی اطلاعاتی در دست نیست.

حسین رونقی ملکی روز سه‌شنبه ۳ اسفند ماه همزمان با انتشار خبر تصویب کلیات طرح «صیانت از کاربران» با ۱۸ رای موافق و یک رای مخالف نمایندگان عضو کمیسیون مشترک، با انتشار متنی در توئیتر خود به تصویب این طرح واکنش نشان داد و نوشت: «اگر نمی‌توانید حقیقت در مورد طرح صیانت و سانسور اینترنت را بنویسید، روی حقیقت خاک نپاشید.»

حسین رونقی ملکی که با نام مستعار بابک خرمدین در ایران وبلاگ می‌نوشت، اولین بار بعد از وقایع سال ۸۸ بازداشت و در دادگاه به ۱۵ سال زندان محکوم شد. وی بعد از سه سال در تیرماه سال ۹۱ آزاد شد اما پس از مدتی در جریان کمک‌رسانی به زلزله‌زدگان آذربایجان بار دیگر بازداشت شد.

این فعال حقوق بشر در ایران سال ۹۳ بار دیگر بازداشت و با اینکه از پزشکان گواهی «عدم تحمل زندان» داشت به زندان منتقل و نهایتا اردیبهشت ماه سال ۱۳۹۵ پس از حدود ۴۰ روز اعتصاب غذا از زندان آزاد شد.

وزارت خارجه آمریکا بارها برخوردهای خشونت آمیز حکومت جمهوری اسلامی با مردم ایران به بهانه‌های مختلف، و نقض مکرر و مداوم حقوق شهروندان ایران، از جمله حق آزادی بیان و آزادی مطبوعات، توسط عوامل جمهوری اسلامی ایران را محکوم کرده است.

XS
SM
MD
LG