لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
جمعه ۷ دی ۱۴۰۳ ایران ۲۱:۳۷

لایحه پیشنهادی دولت برای تشدید مجازات عاملان اسیدپاشی


شهیندخت مولاوردی معاون رئیس جمهوری ایران در امور زنان و خانواده
شهیندخت مولاوردی معاون رئیس جمهوری ایران در امور زنان و خانواده

معاون رئیس جمهوری ایران در امور زنان و خانواده گفته است دولت در حال تهیه و ارسال لایحه‌ای به مجلس است که در آن تشدید مجازات عاملان اسیدپاشی در نظر گرفته شده است.

شهیندخت مولاوردی با اشاره به شرکت هیات ایرانی در نشست وزرای زن سازمان همکاری‌های اسلامی در باکو گفت وقتی نمایندگان ایران از امنیت در ایران سخن می‌گفتند، اخبار اسیدپاشی در اصفهان منتشر شد که «جواب خاصی برای این شرایط نداشتیم.»

اسیدپاشی به روی زنان و دختران اصفهانی، طی یک ماه گذشته که چهار مورد آن توسط مقامات تایید شده است، با واکنش‌های گسترده‌ای در داخل و خارج از ایران روبرو شده است.

مقام‌های حکومتی ارتباط این اسید پاشی‌ها با مساله بدحجابی را رد کرده و از تلاش خود برای مجازات عاملان اسیدپاشی‌ها می‌گویند. در همین حال «بیگانگان» و رسانه‌های فارسی زبان خارج از ایران را به جوسازی علیه جمهوری اسلامی ایران متهم می‌کنند.

درتازه‌ترین اظهارات مقام‌های ایران درباره اسیدپاشی‌های اخیر، محمدجواد لاریجانی، دبیر ستاد حقوق بشر قوه قضائیه ایران گفته است «شاید مانند قتل ندا آقاسلطان، خارجی‌ها در اسیدپاشی هم دست داشته باشند.»

حسن فیروزآبادی رئیس ستاد کل نیروهای مسلح نیز در این زمینه گفته است قوه قضاییه باید با رسانه‌های «سم پاش» برخورد کند.

حملات مقام‌های ایرانی به رسانه‌ها، به دلیل پوشش اخبار مربوط به اسیدپاشی‌های اخیر در اصفهان و احتمال ارتباط آن با نیروهای طرفدار حکومت در قالب آنچه که «امر به امر و نهی از منکر» نامیده می‌شود، در چند روز گذشته افزایش یافته و بر اساس گزارش‌ها، روز گذشته چهار نفر از کارکنان خبرگزاری ایسنا در اصفهان بازداشت شدند.

در این میان زهرا محمدی، سردبیر خبرگزاری ایسنای اصفهان و صنم فارسی دبیر اجتماعی این خبرگزاری همچنان در بازداشت بسر می‌برند. ایسنا نخستین خبرگزاری ایران بود که اخبار مربوط به اسیدپاشی‌ها را منتشر کرد.

پیشتر آریا جعفری عکاس خبرگزاری ایسنا نیز به دلیل انتشار عکس‌های تجمع گروهی از مردم در اصفهان در اعتراض به حملات اخیر به زنان با ریختن اسید به روی آنها، بازداشت شده بود. مهدیه گلرو، فعال دانشجویی نیز از جمله بازداشت‌شدگان تجمع اعتراضی مشابهی در تهران است.

مقام‌های ایران و طرفداران اصولگرای آن، هرگونه ارتباطی بین پرونده اسیدپاشی با آنچه که برخورد با «بدحجابی» و طرح آمر به معروف و نهی از منکر خوانده می‌شود را رد می‌کنند. با این حال هنوز از دستگیری عاملان اسیدپاشی‌ خبری منتشر نشده است.

رسول زرگر، استاندار اصفهان اعلام کرده است که مظنونانی که در ارتباط با پرونده اسیدپاشی دستگیر شده‌اند، هیچ کدام عامل این حملات نبوده‌اند، و تحقیقات برای شناسایی عاملان همچنان ادامه دارد. معاون فرمانده پلیس ایران نیز به منظور بررسی روند اجرایی اقدامات در این پرونده به اصفهان سفر کرده است.

سایت همت نیوز، نزدیک به محمود احمدی‌نژاد رئیس دولت پیشین ایران، هشدار داده است که اگر مشخص شد عاملان اسیدپاشی‌ها نیروهای مذهبی بوده‌اند وادعا کنند بر اساس فتوا این کار را انجام داده‌اند، نباید این موضوع معضل امنیتی برای کشور ایجاد کند و امر به معروف و نهی از منکر در کشور متوقف شود.

  • 16x9 Image

    کوروش صحتی

    عمده گزارشهای او در مورد مسائل سیاسی داخلی ایران، حقوق بشر و جنبش های اجتماعی است.

XS
SM
MD
LG