لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۲ دی ۱۴۰۳ ایران ۰۵:۰۲

بازگشت کارمندان دولتی در هنگ کنگ به ادارات


در پی بیش از یک هفته اعتراضات خیابانی در هنگ کنگ و اشغال مناطق تجاری توسط معترضان، کارمندان دولتی روز دوشنبه به ادارات خود بازگشتند. کارمندان در حالی به دفاتر خود باز گشتند که از شدت اعتراضات دموکراسی خواهان کاسته شده است.

کارمندان دولتی توانستند بدون آنکه متوقف شوند، از موانع خیابانی که معترضان برپا کرده بودند، عبور کنند. تعداد معترضان، شبانه به شدت کاهش پیدا کرد و به چند صد نفر رسید. هفته پیش ده ها هزار نفر به خیابان ها آمده بودند و چندین درگیری با نیروهای پلیس در سطح شهر رویداد.

پیشتر در روز یکشنبه گزارش‌هایی از توافق بین معترضان دموکراسی‌خواه با مقام‌های دولت محلی هنگ کنگ منتشر شد که تظاهرکنندگان را بر آن داشت برخی از موانع ایجاد شده در مسیرهای منتهی به مراکز دولتی و اداری را بردارند. این موانع به مدت یک هفته مانع دسترسی کارکنان به ساختمان‌های اداری و ادامه فعالیت‌های روزانه آنها شده بود.

مقامات روز دوشنبه را مهلت نهایی برای پاک کردن خیابان ها از موانع تعیین کرده بودند تا مراکز تجاری، مدارس و دفاتر دولتی بازگشایی شود.

We are sorry, but this feature is currently not available

روز شنبه و به فاصله کوتاهی پس از آن که رئیس اجرایی دولت محلی اعلام کرد هر اقدام لازمی را برای آن که کارمندان دولت به سر کارشان باز گردند انجام خواهد داد و هشدار داد که خیابان‌های شهر باید در صبح دوشنبه بازگشایی شده باشند، معترضان دموکراسی‌خواه اقدام به برگزاری تظاهرات بزرگی در قلب تجاری شهر کردند.

روز یکشنیه تصاویر تلویزیونی از محل تجمع منتشر شد که در آن یکی از نمایندگان دانشجویان دموکراسی‌خواه در حال دست دادن با یک افسر پلیس هنگ کنگ است و افرادی از دو طرف نیز در حال برچیدن برخی از موانع ایجاد شده مقابل ساختمان‌های اداری و دولتی هستند.

رهبران دانشجویان معترض می گویند که با مقامات دولتی برای برای گفتگوی احتمالی رسمی با یک مقام ارشد هنگ کنگ در حال مذاکره هستند.

ده‌ها هزار نفر از ساکنان هنگ کنگ، که بیشتر آنها از دانشجویان جوان هستند، در اعتراض به محدودیت‌هایی که چین برای برگزاری نخستین انتخابات مستقیم به منظور برگزیدن رئیس اجرایی دولت محلی اعمال کرده است، از هفته گذشته به به خیابان‌ها آمده‌اند و خواستار اصلاحاتی در روند انتخابات شده‌اند. معترضان خواهان برکناری رئیس اجرایی هنگ کنگ شده بودند.

دولت مرکزی چین گفته است نامزدهای انتخابات سال ۲۰۱۷ باید ابتدا به تایید یک کمیته حامی پکن برسند. چین اعتراضات جاری را محکوم کرده است.

هنگ کنگ که سال‌ها از مستعمرات بریتانیا بود، در سال ۱۹۹۷ میلادی به جمهوری خلق چین پیوست. براساس توافق سال ۱۹۸۴ (۱۳۶۳ خورشیدی) بین بریتانیا و چین، قرار شد به غیر از امور خارجی و دفاعی، هنگ کنگ تا سال ۲۰۴۷ میلادی از سطح بالایی از خودمختاری برخوردار باشد.

ایالات متحده آمریکا از معترضان خواسته است نظر خود را به طور مسالمت‌آمیز اعلام کنند و از مقامات دولتی در هنگ کنگ نیز خواسته است که از خود خویشتنداری نشان دهند.

XS
SM
MD
LG