درگیری ها میان نیروهای امنیتی و پلیس ضد شورش هنگ کنگ تا ساعات ابتدایی روز دوشنبه نیز ادامه یافت. نیروهای پلیس روز یکشنبه به سمت معترضان گاز اشکآور پرتاب کردند.
دست کم ۲۶ نفر در جریان این اعتراضات مجروح شدند. درگیری ها به مناطق تجاری و مراکز خرید هنگ کنگ کشیده شده و کار را برای مقامات امنیتی جهت کنترل اعتراضات سخت تر کرده است.
معترضان به پیام های دانشجویان و رهبران دمکراسی خواه برای عقب نشینی از اعتراضات خیابانی گوش ندادند. ماموران پلیس به سوی آنها گلوله های لاستیکی پرتاب کردند.
درگیری بین پلیس و معترضان زمانی روی داد که چان یینگ لیونگ رئیس اجرایی دولت محلی هنگ کنگ اعلام کرد دولت دور جدیدی از گفتگوها برای اصلاحات انتخاباتی را برگزار خواهد کرد. او چارچوب زمانی برای این مذاکرات تعیین نکرد.
او که در عین حال اشغال بخشهایی از شهر توسط معترضان را غیرقانونی اعلام کرده، در نشستی خبری گفت دولت به نگرانیهای معترضان توجه میکند، اما تاکید کرد انتخابات طبق برنامهریزی قبلی برگزار خواهد شد. تظاهرکنندگان به تصمیم دولت مرکزی چین در مورد برگزار نکردن یک انتخابات آزاد در هنگ کنگ در سال ۲۰۱۷ میلادی (۱۳۹۶ خورشیدی) انتقاد دارند.
پکن اعتراضات جاری را محکوم کرده است. چین گفته است نامزدهای انتخابات سال ۲۰۱۷ باید ابتدا به تایید یک کمیته حامی پکن برسند. این موضوع اعتراض فعالان مخالف را برانگیخت.
هنگ کنگ که سالها از مستعمرات بریتانیا بود، در سال ۱۹۹۷ میلادی به جمهوری خلق چین پیوست. براساس توافق سال ۱۹۸۴ (۱۳۶۳ خورشیدی) بین بریتانیا و چین، قرار شد به غیر از امور خارجی و دفاعی، هنگ کنگ تا سال ۲۰۴۷ میلادی از سطح بالایی از خودمختاری برخوردار باشد.
بسیاری از تحصنکنندگان به منظور مراقبت از خود در مقابل گاز اشکآور و دیگر گازهای احتمالی که ممکن است از سوی نیروهای پلیس برای متفرق کردن معترضان پرتاب شود، صورتهای خود را با ماسک پوشاندند.
یک دانشجوی معترض خواستار پاسخگویی دولت به تظاهرکنندگان شد و با بیان این که «ما پنج روز است که کلاسهای درس را بایکوت کردهایم و دو شب است که در این مکان اقدام به تحصن کردهایم،» اظهار امیدواری کرد که دولت به خواسته آنها توجه کند.
به گفته او، «معترضان برای ایجاد بینظمی در شهر جمع نشدهاند، بلکه فقط میخواهند دولت به خواستههای مردم و دانشجویان توجه کنند.»
معترضان هنگ کنگی که حرکت خود را «جنبش اشغال مرکز» مینامند، قصد دارند مناطق مرکزی هنگ کنگ – که نهادهای دولتی و موسسات مالی بزرگ را در آن واقع شده است را – به اشغال و کنترل خود در آورند. بنابر گزارشها، تاکنون بیش از ۶۰ نفر از تظاهرکنندگان دستگیر شدهاند.