لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
شنبه ۱ دی ۱۴۰۳ ایران ۱۶:۵۶

یک مقام پلیس از «احتکار» بیش از ۲۶ هزار خودرو در پارکینگ‌های «غیررسمی» توسط خودروسازان خبر داد


یک مقام ارشد نیروی انتظامی جمهوری اسلامی از کشف بیش از ۲۶ هزار و ۵۰۰ دستگاه دستگاه خودرو «احتکار شده» در پارکینگ‌های «غیررسمی خودروسازان کشور» خبر داد. این در حالی است که در سال‌های اخیر یکی از معضلات شهروندان عدم دریافت خودروهای ثبت‌نام شده است که گاهی زمان انتظار برای دریافت خودرو به سال‌ها می‌کشد.

حسین رحیمی، رئیس پلیس امنیت اقتصادی فراجا به روزنامه «اطلاعات» گفته که در جریان بازرسی‌های که در طول سال گذشته انجام شد، «فقط در یک پارکینگ‌ غیررسمی ۱۲ هزار و ۵۰۰ خودرو» کشف شده است.

این مقام انتظامی جمهوری اسلامی یکی از «مشکلات پلیس با خودروسازان داخلی» را وجود «پارکینگ‌های غیررسمی» دانست که از آنها برای «دپو خودرو» استفاده می‌شود. رحیمی در این مورد گفته که از ۷۰ مورد پارکینگی که تحت نظارت قرار گرفته، تنها ۲۰ پارکینگ «رسمی» بودند و ۵۰ پارکینگ «غیررسمی» محسوب می‌شدند.

رئیس پلیس امنیت اقتصادی فراجا در بخشی از مصاحبه به «احتکار خودروسازان» اشاره کرد و گفت: «اواخر پارسال مطلبی در فضای مجازی نشر شد مبنی بر این که تعداد قابل توجهی خودروی نیسان در یکی از پارکینگ‌های غیررسمی احتکار شده است که بلافاصله پلیس امنیت اقتصادی به این موضوع ورود کرد و در بررسی پلیس مشخص شد که افزون بر ۱۴ هزار دستگاه‌های وانت نیسان زامیاد و پادرا که احتمال احتکار هم داشتند، در آن پارکینگ غیررسمی دپو و انبار شده بود و این در حالی است که مردم حواله خرید خودروها داشتند و علیرغم این همه خودرو، به مردم خودرویی تحویل نمی‌شد.»

بازار خودرو در ایران یکی از چالش‌برانگیزترین بازارها در سال‌های اخیر بوده است. جلوگیری از واردات خودرو به بهانه تقویت «خودروسازی داخلی» در عمل فضایی را ایجاد کرده تا خودروسازان داخلی نه‌تنها به کیفیت محصولات توجهی نشان ندهند، بلکه با توجه به انحصاری که دولت به آنها داده، در بسیاری از موضوعات مرتبط در تصمیم‌گیری‌ها تاثیر مستقیم داشته باشند. مقوله‌ای که از سوی برخی با نام «مافیای خودروسازی» در ایران یاد می‌شود. کارشناسان معتقدند خودروسازان با عرضه قطره‌چکانی خودرو به بازار، در روند صعودی قیمت‌ها تاثیرمی‌گذارند.

در سال‌های اخیر بارها شاهد تجمع اعتراضی شهروندانی بودیم که با وجود ثبت‌نام و پرداخت پول، خودرویی دریافت نکرده بودند. در یکی از این موارد در اسفند ماه سال گذشته شماری از متقاضیان خودروهای پژو پارس، تارا و دنا در اعتراض به «خلف وعده در تحویل و قیمت خودرو» دست به راهپیمایی زده و در مقابل ساختمان وزارت صنعت معدن و تجارت در تهران تجمع کرده و شعار سر دادند.

به گزارش کانال تلگرامی «اعتراض مدنی بازار»، تجمع‌کنندگان همچنین به «عدم ارسال فراخوان خودروی ثبت‌نامی» اعتراض داشتند. بر پایه تصاویر و ویدیوهای منتشر شده، معترضان با سردادن شعارهایی علیه وزیر «صمت» خواستار استعفای او شده و شعار دادند: «وزیر بی‌لیاقت، استعفا استعفا» و «استاندارد، بهانه است بهانه است.»

بنا بر گزارش‌ها، شماری از نیروهای وابسته به حکومت نیز در مقابل ساختمان وزارت «صمت» حضور داشتند.

در موردی دیگر محمدمهدی اعلایی، استاندار قزوین، در آذرماه سال گذشته اعلام کرده بود که شرکت‌ «کلاهبرداری» پیش‌فروش خودروی «رضایت خودروی طراوت نوین» به رغم جذب بیش از ۱۲ هزار میلیارد تومان سرمایه از هزاران تن از شهروندان، کمتر از دو هزار خودرو تحویل مشتریان داده است.

حسین رجبی، دادستان مرکز قزوین، با اشاره به فعالیت محمدرضا غفاری، مالک و مدیر بازداشت‌شده شرکت «رضایت خودروی طراوت نوین»، از سال ۱۳۹۲ تا ۱۳۹۸اعلام کرده که در این «پرونده کلان» ۵۰ هزار شاکی وجود دارد.

به‌ رغم ادعای مقامات جمهوری اسلامی ایران در مبارزه با فساد مالی، اخبار مربوط به پرونده‌های اختلاس‌های میلیاردی به ویژه در نهادهای دولتی و بانکی در سال‌های گذشته بازتاب یافته‌اند.

XS
SM
MD
LG