فرمانده نیروی هوافضای سپاه در جمع دانشجویان دانشگاه علم و صنعت گفت: «آزمایشهای موشک بالستیک هایپرسونیک ایران انجام شده و به زودی رونمایی میشود.»
امیرعلی حاجیزاده آبان سال ۱۴۰۱ از ساخت یک موشک بالستیک هایپرسونیک خبر داده بود.
به گزارش خبرگزاری مهر حاجیزاده گفت: این موشک، سرعت بالایی (حدود ۱۲ تا ۱۳ ماخ) دارد و در جو و خارج از جو میتواند مانور دهد.
او با اشاره به اینکه این موشک جدید از همه سامانههای سپر موشکی عبور میکند افزود: «این موشک سامانههای ضد موشکی دشمن را هدف قرار میدهد و یک جهش بزرگ نسلی در حوزه موشکی است.»
وزارت دفاع جمهوری اسلامی هفته گذشته نیز از جدیدترین موشک ساخته شده سازمان صنایع هوافضای این وزارتخانه به نام «خیبر» با برد «۲۰۰۰ کیلومتر» که گفته شده از نسل موشکهای «بالستیک خرمشهر» است، رونمایی کرد.
محمدرضا آشتیانی، وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح جمهوری اسلامی این موشک را یکی از پیشرفتهترین موشکهای طراحی شده سازمان هوافضا خواند که «به سر جنگی با وزن ۱۵۰۰ کیلوگرم» مجهز بوده و دارای سوخت «مایع» است.
در همین رابطه سخنگوی وزارت امور خارجه ایالات متحده پنجشنبه پنجم خرداد در واکنش به آزمایش موشک بالستیک «خیبر» از سوی جمهوری اسلامی به صدای آمریکا گفت: «توسعه و تکثیر موشکهای بالستیک از سوی ایران، تهدیدی جدی علیه ثبات منطقهای و بینالمللی و چالشی عمده علیه عدم اشاعه تسلیحات است.»
به گفته متیو میلر، آمریکا از ابزارهای متنوعی به منظور تحقق عدم اشاعه تسلیحات از جمله تحریم برای مقابله با پیشرفت بیشتر برنامه موشک بالستیک جمهوری اسلامی و قابلیتهایش برای تکثیر موشک و فناوریهای مربوطه استفاده میکند.
او افزود: «به رغم محدودیتهای وضعشده علیه فعالیتهای موشکی ایران در چارچوب قطعنامه ٢٢٣١ شورای امنیت سازمان ملل، جمهوری اسلامی همچنان به دنبال طیف گستردهای از فناوریهای موشکی از سوی تامینکنندگان خارجی است و آزمایشهای موشک بالستیک بر خلاف این قطعنامه انجام میدهد.»