لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
دوشنبه ۳ دی ۱۴۰۳ ایران ۱۲:۳۳

آلودگی هوا بزرگترین قاتل بشر تا سه دهه آینده خواهد بود


دانشمندان هشدار می‌دهند اگر فکری به حال هوای جهان نشود وجود آلاینده‌هایی چون ذرات ریز در هوای تنفسی می‌تواند تا سال ۲۰۵۰ میلادی بیش از شش و نیم میلیون انسان را به کام مرگ بفرستد.

دانشمندان در تحقیقی که در نشریه علمی نیچر منتشر شده، می‌گویند آلاینده‌های هوا در محیط های باز سالانه در کل جهان سه میلیون و ۳۰۰ هزار نفر را می‌کشد. اکثریت این موارد مرگ و میر در آسیا است، جایی که فعالیت‌های روزانه مردم مثل آشپزی و گرمایش آلاینده‌های فراوانی تولید می‌کند.

شمار مرگ و میر افراد به خاطر آلودگی هوا طی ۳۵ سال آینده دو برابر خواهد شد، مگر آن که تمهیدات لازم برای تغییر وضع فعلی صورت گیرد.

آلودگی هوا عمدتا با نارسایی قلبی، سکته، بیماری‌های ریوی یا سرطان ریه جان افراد را می‌گیرد.

نبود نظارت

بررسی اثرات آلودگی هوا بر سلامت افراد و شمار مرگ و میر در مقیاس جهانی کار آسانی نیست، چرا که کیفیت هوا در همه نقاط جهان نظارت نمی‌شود و میزان مسمومیت ذرات معلق، بسته به منبع آلاینده فرق می‌کند.

در نتیجه برای انجام تحقیق فوق تیم کارشناسان الگوی شیمی اتمسفر جهانی را با آمار جمعیت و مرگ و سلامت افراد در هم آمیختند تا میزان نسبی مشارکت آلاینده‌های مختلف بخصوص ذرات بسیار ریز را بر مرگ افراد بسنجند.‌

دستفروشان هندی در کنار خیابان بساط کرده اند. دهلی نو-هند-فوریه 2013
دستفروشان هندی در کنار خیابان بساط کرده اند. دهلی نو-هند-فوریه 2013

نتایج حاکی است که در هند و چین، به عنوان مثال، میزان گازهای آلوده تولیدی ناشی از گرمایش و آشپزی بیشترین مرگ و میر را موجب می‌شود. در حالی که در آمریکا و برخی کشورهای دیگر گازهای آلاینده گلخانه ای ناشی از سوخت خودروها و ژنراتورهای برق خطر اصلی است.

در شرق آمریکا و قاره اروپا، روسیه و شرق آسیا، گازهای ناشی از فعالیت‌های کشاورزی منبع عمده تولید ذرات معلق بسیار ریزی هستند که وارد ریه آدم‌ها می‌شود و موجب بیماری و مرگ آنان می‌شود.

XS
SM
MD
LG