جامعه کارگری در کشور آفریقایی غنا، اخيراً سر و صدای بسياری به راه انداخته است و از طريق برگزاری تظاهرات چندين هزار نفره در شهرهای بزرگ، اعتراض خود را نسبت به اقتصاد ضعيف آن کشور بلند کرده و خواستار شرایط زندگی بهتری شده است.
تنها در ماه ژوئيه (از ۱۰ تير تا ۹ مردادماه)، پنج تظاهرات جداگانه علیه دولت غنا برگزار شد و بزرگترین آنها، که توسط اتحاديه اصناف برپا شده بود، هزاران نفر را برای راهپیمایی به خیابانهای ۱۰ شهر بزرگ آن کشور آورد. فعالان کارگری میگويند در حال برنامهریزی برای برگزاری راهپيمايیهای بیشتری هستند.
مهمترین عامل بروز ناآرامیهای کارگری در غنا، کاهش ارزش پول ملی عنوان شده است. در طول سال گذشته، پول غنا بیش از ۳۰ درصد از ارزش خود را در برابر دلار آمریکا از دست داد، که این امر موجب افزایش قابلتوجهی در هزینههای زندگی شد.
یک کارگر غنایی در جریان اعتراضهای اخیر گفت «ما پایگاه تولیدی بسیار ضعیفی در کشور داريم. اگر تولید شما پایههای ضعیفی داشته باشيد و ارز هم ارزش خودش را بهسرعت از دست بدهد ... اين باعث بالارفتن قیمت کالاها و خدمات میشود.»
درآمدهای غنا از سال ۲۰۱۰ میلادی (۱۳۸۹) که میدانهای نفتی آبهای ساحلیاش را تاسيس کرد، افزايش چشمگيری داشته است. اما حدود ۵۰ درصد بودجه کشور هنوز هم از راه دريافت کمکهای خارجی تامين میشود. دو سال است که کمکدهندگان خارجی به علت ولخرجیهای حکومت از دادن کمک خودداری کردهاند.
منابع داخلی تبدیل به تنها منبع درآمد شدهاند، و اين امر به ایجاد کسری بودجهای انجاميده است، که باید با استقراض تکمیل شود.