سران دولت آلمان متعهد شدند که بودجه ثابت دفاعی آن کشور را افزایش دهند و به این ترتیب اطمینان حاصل کنند که برلین، حتی پس از به اتمام رسیدن بودجه صندوق ویژه دفاعی ۱۰۰ میلیارد یورویی برای ناتو، به هدف تعیینشده برای هزینهکرد دفاعی خود - یعنی ۲ درصد از تولید اقتصادی آلمان - دست خواهد یافت.
بوریس پیستوریوس، وزیر دفاع آلمان، روز جمعه ۱۹ آبان تاکید کرد که آلمان هزینهکرد بیشتری را در برنامههای مالی میانمدت خود لحاظ خواهد کرد.
دولت آلمان یک روز قبل، یعنی پنجشنبه ۱۸ آبان، متعهد شد که نیروهای نظامیاش را به عنوان بخشی از یک تغییر سیاست مهم برای افزایش هزینهها و مدرنسازی نیروهایش پس از تهاجم روسیه به اوکراین در اسفند ۱۴۰۰، به «ستون فقرات» دفاع اروپا تبدیل کند.
آلمان سالها است که به دلیل «هزینه دفاعی بسیار کم» خود مورد انتقاد قرار داشته است و به رغم این که بزرگترین اقتصاد اروپا محسوب میشود، برای تأمین امنیت خود عملاً به ایالات متحده متکی است.
این تعهد آلمان برای افزایش هزینههای دفاعی در زمانی صورت میگیرد که ائتلاف سه جانبه اولاف شولتس، صدراعظم آلمان، در حال چانهزنی بر سر تعهدات هزینههای بودجه دفاعی سال آینده است.
ناتو انتظار دارد آلمان ۱.۵۷ درصد از تولید ناخالص داخلی خود را در سال جاری میلادی (۲۰۲۳) صرف هزینههای دفاعی کند. اما احتمالاً در سال آینده میلادی (۲۰۲۴) این رقم را به ۲ درصد افزایش خواهد داد که عامل آن صندوق دفاع ویژهای است که شولتس در تغییر سیاست خود پس از شروع جنگ در اوکراین راه اندازی کرده است.
اما این نرخ ۲ درصدی را تنها با بودجه ثابت بالاتر میتوان حفظ کرد.
شولتس روز جمعه در یک سخنرانی گفت که دولت بودجه خود را «به گونهای تنظیم میکند که [نیروهای نظامی] منابع مورد نیاز خود را - حتی پس از تمام شدن پول صندوق ویژه - در اختیار داشته باشند.»
شولتس و پیستوریوس همچنین برای نشان دادن همکاری نزدیکتر خود با بخش دفاعی اتحادیه اروپا بر تعهد خود به پروژه موسوم به «افسیایاس» برای توسعه یک جت جنگنده با فرانسه و اسپانیا تاکید کردند.
پیستوریوس گزارشهایی را که مدعی شدهاند آلمان احتمال دارد به دلیل اختلاف بر سر طراحی و تامین مالی از این قرارداد کنارهگیری کند، تکذیب کرد.
منبع: رویترز