لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
جمعه ۲ آذر ۱۴۰۳ ایران ۱۴:۳۳

بلینکن: گفتگوهای‌مان با ترکیه درباره مسائل مهم جهانی «سازنده» بود


آنتونی بلینکن، وزیر خارجه ایالات متحده، به همراه هاکان فیدان، وزیر خارجه ترکیه در آنکارا. ۶ نوامبر ۲۰۲۳.
آنتونی بلینکن، وزیر خارجه ایالات متحده، به همراه هاکان فیدان، وزیر خارجه ترکیه در آنکارا. ۶ نوامبر ۲۰۲۳.

آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه ایالات متحده، در کنفرانس خبری مشترک با هاکان فیدان، همتای ترک خود، در آنکارا گفتگوهایشان در باره مسائل مهم جهانی از جمله، جنگ غزه، اوکراین، ناتو، و نقش رهبری آمریکا را «سازنده» توصیف کرد.

او در مورد بحران غزه با اشاره به تلاش‌های مستمر آمریکا برای ارسال کمک‌های بیشتر بشردوستانه به نیازمندان در غزه، گفت که آمریکا در همکاری با دیگر کشورهای جهان هر کاری که ممکن است برای آزادی گروگان‌هایی که حماس در حمله ۱۵ مهر ربوده است، از جمله گروگان‌های آمریکایی، انجام می‌دهند.

وزیر خارجه آمریکا یکی از اهداف سفر منطقه‌ای خود را اطمینان از عدم گسترش تنش در منطقه خواند. به گفته بلینکن واشنگتن و آنکارا بر تلاش برای ایجاد شرایطی که به برقراری صلح پایدار برای اسرائیلی‌هاو فلسطینی‌ها منجر شود، تبادل نظر کردند.

بلینکن گفت با فیدان در مورد اقدامات مهمی که دو کشور در حمایت از اوکراین انجام می‌دهند صحبت کردند. او گفت ترکیه در دو سال گذشته در این رابطه - به ویژه در رابطه با طرح موسوم به ابتکار غلات دریای سیاه در تلاش برای خروج مواد غذایی از اوکراین - نقش مهمی را ایفا کرده است.

وزیر امور خارجه آمریکا در این کنفرانس خبری همچنین از امضای پروتکل الحاق سوئد به ناتو توسط رجب طیب اردوغان، رئیس جمهوری ترکیه، ابراز خرسندی کرد. اردوغان که پیشتر با عضویت سوئد در ناتو مخالفت می‌کرد، این پروتکل را در روز اول آبان امضا کرد و برای تصویب به پارلمان ترکیه ارجاع داد.

آنتونی بلینکن با اشاره به سفر منطقه‌ای خود گفت: «آن چه در هر کدام از این کشورها و به طرق مختلف شنیدم، ضروری بودن رهبری آمریکا، دیپلماسی آمریکا، و تعامل آمریکا با جهان بوده است. وی گفت که کشورها به نقش رهبری آمریکا نگاه می‌کنند.»

او تاکید کرد: «واضح است ما در مورد همه چیز توافق نداریم، اما دیدگاه‌های مشترکی در مورد برخی از الزاماتی وجود دارد که برای آنها همکاری می‌کنیم و می‌خواهیم مطمئن شویم که در سایر زمینه‌ها به وضوح با هم ارتباط برقرار می‌کنیم.»

بلینکن گفت: «هر کشوری که من با آنها صحبت می‌کنم به دنبال این است که ما با دیپلماسی خود نقشی پیشرو داشته باشیم تا در همه جنبه‌های مختلف بحران پیشرفت کنیم.»

بلینکن پیش از سفرش به ترکیه روز یکشنبه چهاردهم آبان در ادامه تور خاورمیانه‌ای خود به منظور کاهش تنش‌ها در منطقه، در سفری از پیش اعلام‌نشده به عراق رفته بود.

او صبح یکشنبه نیز در کرانه باختری با محمود عباس و روز جمعه نیز با بنیامین نتانیاهو دیدار کرده بود.

ایالات متحده که در تلاش برای کاهش تنش‌ها و جلوگیری از گسترش درگیری‌ها میان اسرائیل و ستیزه‌جویان فلسطینی و سرریز شدن آن به منطقه است، فعالیت‌های دیپلماتیک خود را شدت بخشیده است.

حماس در حمله ۱۵ مهر به اسرائیل دست‌کم ۱۴۰۰ اسرائیلی عمدتا غیرنظامی را کشت و حدود ۲۴۰ نفر اسرائیلی و اتباع خارجی از جمله، کودکان، زنان، و سالمندان را ربود.

ایالات متحده، کانادا، اتحادیه اروپا، ژاپن، اسرائیل و شمار دیگری از کشورها حماس را در فهرست سازمان‌های تروریستی طبقه‌بندی کرده‌اند.

XS
SM
MD
LG