لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
شنبه ۱۴ مهر ۱۴۰۳ ایران ۲۲:۱۰

پیشنهاد مرکل برای پیوستن آلمان به گفتگوهای کره شمالی


آنگلا مرکل صدر اعظم آلمان در جریان آنچه که «مبارزه انتخاباتی خاموش» توصیف شده و خود را برای دور چهارم تصدی مقام صدر اعظمی کشورش آماده می سازد، از افزایش نقش بین المللی برلین و از جمله از سرگرفتن گفتگوهای خلع سلاح اتمی کره شمالی با پیوستن آلمان به روند گفتگوها سخن گفته است.

گفتگوهای خلع سلاح هسته ای پیونگ یانگ در دهه پیش با شرکت ۶ کشور-کره شمالی، کره جنوبی، آمریکا، روسیه ، چین و ژاپن- انجام می شد و به گفتگوهای شش جانبه پکن موسوم بود.

خانم مرکل الگوی برجام و گفتگوهای طولانی با تهران برای مهار کردن بلندپروازی های هسته ای جمهوری اسلامی را برای مجاب کردن رهبر کره شمالی به دست برداشتن از تسلیحات اتمی و موشکی مناسب می داند.

در گفتگوهای منجر به امضای برجام، ۵ کشور عضو دائمی شورای امنیت سازمان ملل متحد به علاوه آلمان( ۱+۵)، و مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا، با تهران گفتگو کردند.

صدر اعظم آلمان آن گفتگوها را طولانی اما پر اهمیت از نظر دیپلماسی توصیف کرده و می گوید حاصل گفتگوها با یک «پایان خوب» و امضای برجام همراه بود. خانم مرکل می افزاید اروپا و بخصوص آلمان آماده ایفای نقشی فعال در این روند هستند.

نیویورک تایمز در گزارش خود نوشت: ناظران، اما می گویند مقایسه ایران و کره شمالی نادرست است. تهران با آنکه یک برنامه هسته‌ای داشت اما وانمود می کرد که جنبه نظامی ندارد و به بمب اتمی هم دست نیافته بود اما پیونگ یانگ هم اکنون دارای بمب هسته ای ست و می گوید به هیچ روی در مورد آن مذاکره نخواهد کرد.

نیویورک تایمز در گزارش خود نوشت: یادآوری کنیم پرزیدنت ترامپ برجام را بدترین توافق تاریخ خوانده و در جریان مبارزات انتخاباتی ریاست جمهوری سال پیش اولویت نخست دولت خود را در صورت پیروزی، لغو برجام اعلام کرده بود.

از سوی دیگر، اروپا اهرم چندانی برای تشویق پیونگ یانگ در اختیار ندارد. اهرم، همانا در اختیار پکن است که زندگی اقتصادی کره شمالی بدان وابسته است اما چین هم بر آنست که از راه گفتگوهای دیپلماتیک و درگیر کردن سایر کشورها در گفتگوها می توان به آن هدف دست یافت.

https://gdb.voanews.com/DB8B35EC-8161-4D0C-8176-61890B65E8A4.gif

XS
SM
MD
LG