لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
دوشنبه ۳ دی ۱۴۰۳ ایران ۰۵:۴۴

آلمان در میانه تنش‌های پکن و تایپه دو ناو به منطقه اعزام می‌کند


آرشیو
آرشیو

وزیر دفاع آلمان روز یکشنبه گفت که در میانه افزایش تنش‌ها بین پکن و تایپه و همچنین بر سر دریای مورد مناقشه جنوبی چین، دو ناو در سال ۲۰۲۴ به اقیانوس هند و اقیانوس آرام اعزام حواهد کرد.

بوریس پیستوریوس طی یک سخنرانی در کنفرانس امنیتی آسیا، موسوم به شانگری-لا، در سنگاپور گفت که کشورها باید از نظم بین‌المللی مبتنی بر قوانین و حفاظت از آب‌راه‌های بزرگ دریایی دفاع کنند.

به گزارش خبرگزاری رویترز، در متن این سخنرانی که وزارت دفاع آلمان منتشر کرده، آمده است: «برای این منظور، دولت فدرال آلمان در سال ۲۰۲۱ میلادی، یک ناو به اقیانوس هند و اقیانوس آرام فرستاد و این بار در سال ۲۰۲۴ یک ناو جنگی و یک ناو تدارکاتی را در این منطقه مستقر خواهد کرد.»

وی افزود: این اقدامات علیه هیچ کشوری نیست. با این همه، رویترز نوشت که ظاهرا اظهارات آقای پیستوریوس متوجه چین است.

وزیر دفاع آلمان گفت: «تعهد ما به حفاظت از نظم بین‌المللی، مبتنی بر قوانینی است که همه ما آن را امضا کرده‌ایم و همه ما نیز باید از آن بهره ببریم؛ چه در دریای مدیترانه، چه در خلیج بنگال یا در دریای جنوبی چین.»

رویترز نوشت: آلمان در شرایطی حضور نظامی بیشتر در منطقه را به نمایش می‌گذارد که چین مهمترین شریک تجاری برلین است.

در سال ۲۰۲۱، یک ناو جنگی آلمان برای اولین بار پس از تقریبا ۲۰ سال به سمت دریای جنوبی چین رفت. این تصمیم نشان داد که برلین در بحبوحه هشدارهای فزاینده نسبت به جاه‌طلبی‌های سرزمینی چین، به سایر کشورهای غربی برای گسترش حضور نظامی در منطقه پیوسته است.

چین تقریباً تمام دریای جنوبی چین را متعلق به خود می‌داند. این در شرایطی است که به استناد حکم دیوان داوری بین‌المللی، پکن هیچ مبنای قانونی برای این ادعا ندارد. با این همه، چین پایگاه‌های نظامی در جزایر مصنوعی در آب‌هایی که دارای میادین گازی و ماهیگیری غنی هستند، ساخته است.

حدود ۴۰ درصد تجارت خارجی اروپا از طریق دریای جنوبی چین عبور می‌کند.

XS
SM
MD
LG